Boszi alkot ★ Tesztsmink a Makeup Revolution Affirmation palettával - A végső ítélet

, , 15 komment
Szervusztok Lányok!

Ígéretemhez híven, ma hoztam nektek egy sminket az Makeup Revolution Affirmation palettájával. Ebben a bejegyzésben egyben szeretném megosztani veletek a termékkel kapcsolatos főbb tapasztalataim, és azt, hogy a végén milyen "végső ítéletet" hoztam! :)


Ha kíváncsiak vagytok, bevetésen hogyan szerepel ez a paletta, olvassatok tovább! :)


Prológus

Sztorizgatással most nem fárasztanálak titeket. Ám mielőtt még belecsapunk a lecsóba, kis emlékeztető gyanánt, egy perces néma csendben csorgassuk együtt a nyálunk a színmintás posztból átemelt fotókra, melyek még szűz korában készültek a palettáról. :D





Tesztsmink

Az alábbi fotón beszámoztam a szemhéjpúdereket, amiket a smink elkészítésekor használtam. Nos, igen, elég sok mindenhez nyúltam - gondoltam, ha már külön posztot kapott a dolog, ne két színből csapjam össze a sminket. :)


1. A kezdetek
A szemhéjalap felvitele után a smink széléhez vezetővonalnak egy celluxcsíkot ragasztottam fel a szemem külső sarka és a szemöldököm vége közé. Ezután egy hatalmas pufi ecsettel az 1-es árnyalattal (Hope) "felsatíroztam" a smink külső felét, vagyis a szemhéjpúdert a külső V-be, és a mélyítő vonalamba söprögettem. Ezután egy mérettel kisebb pufi ecsetet hívtam segítségül, mellyel a 2-es színbe (Time) nyúltam, és valamivel a mélyítő vonalam fölött képeztem árnyékot, egy kis melegséget adva ezzel a sminknek.



2. A főszín
Ezt a sminket ugyebár magasan a lila viszi el. Hogy a kívánt hatást elérjem három különböző árnyalatot rétegeltem egymásra a világosabbtól a sötétebb árnyalatok felé haladva a következőképpen: először a hatalmas pufi ecsettel vittem fel a 3-as szemhéjpúderből (Vouch) a szemhéjam teljes külső felére. Mikor elértem a kívánt intenzitást, az eggyel kisebb pufi ecsethez nyúltam ismét, amivel ezúttal a 4-es színből (Promise) vittem fel már csak szigorúan a külső V területére. A harmadik réteghez már csak egy aprófejű satírozó ecsetet használtam, mely segítségével az 5-ös árnyalattal (Disclose) mélyítettem tovább a külső V-t.

3. Világosítás
Egy lapos szemhéjpúder ecsettel a 6-os árnyalatból (Positive) vettem fel, és a mozgó szemhéjam belső felére tapogattam fel belőle, majd a hatalmas pufi ecsettel ezt összemostam a smink lila részével. Ezt a két lépést addig ismételtem, amíg kellően világosnak nem találtam a szóban forgó területet. A belső szemzugom a 7-es színnel (Affirmation) fényesítettem.


4. Még egy kis szemhéjpúder
A smink felső szélét a 8-as árnyalattal (Approve) mostam el még egy kicsit, majd közvetlenül a szemöldököm legmagasabb csúcsa alatt a 6-os szemhéjpúderrel fényesítettem finoman. Ezután már nem volt szükség a celluxra, így óvatosan lehúztam. Az alsó szempillatő árnyalására tértem, ahova először a külső részre a 4-es színt, a belső részre pedig a 6-ost vittem fel. Úgy vettem észre, ha a szemem külső sarkát sötétítem, optikailag javítom az amúgy szomorkásan lefelé ívelt szemformám, és az egész kap egy cicásabb beütést. Éppen ezért az alsó szempillatő legkülső sarkát az 5-ös árnyalattal tovább sötétítettem.


5. Végső simítások
Egy vonalat húztam a felső szempillatőhöz szintén az 5-ös árnyalattal, majd szempillát göndörítettem. Ezután alapos spirálozás következett, majd kihúztam a felső vízvonalam egy fekete, az alsót pedig egy hússzínű szemceruzával - a fekete szemcerkától a szempillám dúsabbnak hat, a hússzínű ceruza pedig üdébbé varázsolta a tekintetem.


Tapasztalatok a bevetésről

A héten és már a budapesti utam előtt is próbálgattam a palettát, így már kellő tapasztalat gyűlt össze egy valamire való vélemény kialakításához. Alapvetően kellemes a szemhéjpúderekkel dolgozni, szépen satírozhatók és könnyen egybemoshatók. Emellett a jelek szerint nem csak a szvaccsoknál, de a szemhéjon is könnyen elérhető a kellő színintenzitás.


A felvitel közben elsősorban a csillám kihullását figyeltem meg a csillámos szemhéjpúderek használatakor, a tényleges szemhéjpúder-kihullás nem vészes. Ám a csillámok miatt én mindenképpen ajánlanám, hogyha ezzel a palettával dolgozunk, a szemsminkkel kezdjünk, és sminklemosóval átitatott vattakoronggal töröljük át a szem alatti területet mielőtt alapozásra, korrektorozásra kerülne a sor!


Tartósság tekintetében, úgy gondolom, nem érdemes csodára várni - már több Makeup Revolution palettatesztnél említettem, hogy általában ez a márka szemhéjpúdereinek az Achilles-sarka. Azonban nem kell katasztrofális állapotokra sem felkészülni! Egyszerű drogériás primerrel (tehát nem Urban Decay (csoda) Prime Potionnel) a szemsmink alapvetően fennmarad a nap végéig, és nem lesz egy nagy elmosott csúnyaság az egész, csupán a színek veszítenek az intenzitásukból.


Összegzés

A színmintás tapasztalatok alapján elmondható, hogy az Affirmation paletta egy, a rózsaszín-szürke nude színvilágot teljesen kimerítő darab - véleményem szerint azonban kevesebb, jobban eltérő szemhéjpúderrel is működhetne ugyanez a színkoncepció. Ettől függetlenül a paletta szuperül kihasználható: ha ebben a színvilágban mozgunk a smink elkészítésekor, nincs szükség egyéb szemhéjpúderekre a palettán kívül, sem satírozáshoz, sem mélyítéshez, sem fényesítéshez.

A bevetés alapján is bátran merem ajánlani az palettát kísérletezésre! Úgy gondolom, a csillámos kihullást okosan kikerülhetjük, azt pedig el kell fogadni, hogy ebben az árfekvésben nem kapunk beton, szupertartós szemhéjpúdereket - viszont azt fontos tudni, hogy ugyan a szemsmink veszít az intenzitásából a nap végére, szemhéjalap használata mellett a szemsminkünk összehatása alapvetően megmarad, vagyis koránt sem kell tartani a napvégi pandaszemektől. :)

Ár: £7.99-ért vásároltam a Makeup Revolution hivatalos webshopjából.
Magyarországon beszerezhető: Eredeti áron 3390 Ft-ért rendelhető a Pink Pandától.
ZsebBoszi Index: 4/5



Nos, beruháztok az Affirmation palettára? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

15 megjegyzés:

  1. Hát engem meggyőztél erről a palettáról. Szerintem megéri az árát, de majd meglátjuk :)

    VálaszTörlés
  2. Csodás smink:) nem gondoltam volna, hogy ilysn sok színt használtál fel. Cseles :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :3 Szeretem ezt a rétegelős technikát alkalmazni, amikor mélyítem a külső V-t (ha van időm), mert sokkal szebb lesz az átmenet szerintem. :)

      Törlés
  3. Á, tuti nem veszem meg, én csak gyönyörködni szeretek az ilyen sminkekben, magamnak nem festegetek, csak tusvonalat :)
    Nagyon szép ez az árnyékolás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Nálam is gyönyörködéssel kezdődött, aztán azóta már azt nézegetem melyik paletta megy majd a blogsalre. :D

      Törlés
    2. Vártam, hogy ki fog reagálni a blogsale szóra. :D:D:D

      Törlés
  4. Azt a mindenit! Nagyon szép lett *.* Ha én ilyet tudnék... nagyon gyönyörű lett. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen! Csak gyakorlás kérdése! Örülnék, ha még ennél szebbeket is képes volnék alkotni - de addig még hosszú az út! :)

      Törlés
  5. Szép ez a paletta, sajnos nem feltétlenül az én színeim. Gyönyörűen áll a sminked a szemszínedhez, nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! ^.^ Tervezek bejegyzést írni a szintén 32-es Flawless palettáról is, amiben "földszínek" vannak. Annak szerintem te sem tudnál ellenállni! ;)

      Törlés
  6. tényleg gönyörű lett ez a smink és valóban nagyon jóláll ez a színvilág neked! :)

    VálaszTörlés
  7. Csodás smink lett *.* A Primer Potion egyáltalán nem annyira jó, legalábbis nekem nem vált be, szóval olajosodásra hajlamos szemhéjra nem ajánlom :-)

    VálaszTörlés