BosziTeszt ★ Born Pretty BP-L013 nyomdalemez - Vélemény, manikűr és egy kezdő tippjei

, , 18 komment
Sziasztok!

Végre-valahára eljutottam oda, hogy elkészítsem nektek az egyik Born Pretty Store-tól kapott nyomdalemez tesztjét, ami lassan már két hónapja a birtokomban van. A hosszú átfutási időnek javarészt az volt az oka, hogy a BPS csomagom megérkezése előtt sosem nyomdáztam. Így ahhoz, hogy hiteles tesztet írhassak nektek, időre volt szükségem, hogy egy kicsit magamévá tegyem a technikát. :) Nos, rengeteg gyakorlás után, most végre megoszthatom veletek a véleményem - természetesen csak egy kezdő szemszögéből. ;)


Hogy mit tud ez a lemez, az alább kiderül! :)


Prológus

A blogon már felbukkant egy nyomdás manikűr, és aki Instagramon követ, még ezen kívül is láthatott két jobban sikerült próbálkozást (itt és itt), így a fent említett gyakorlási folyamatnak ti is a szemtanúi lehettetek / lehettek. Ám ez csak a jéghegy csúcsa, a színfalak fölött valódi dráma zajlik. :D A "Mindjárt falhoz csapom ezt a sz@rt!!!" és "A soha többet nyomdát ne lássak!" érzések után egyik este rávettem magam, hogy megnézzem, a YouTube-on hogy csinálják a már tapasztalt nyomdázók. Azt kell mondjam, rengeteget segítettek a körmös-videós lányok tanácsai! Így a mai posztban nem csak tesztet és egy tesztmanikűrt láthattok, hanem egyben szeretném közkinccsé is tenni azokat a tippeket, amik nekem a legtöbbet segítettek a technika elsajátításában.


Alap tudnivalók

Lusta bloggerként engedjétek meg, hogy a korábbi zsákmányos poszt képeit elevenítsem fel ismét! :) Mint azt láthatjátok, a lemez egy szuper aztékmintás kis papírtokban érkezett - szerencsétlenségemre ebből pont egy olyan példány jutott nekem, amin elengedett a ragasztó... :D A lemzke, mely egyébként a BP-L013 kódot viseli, 21 változatos mintából áll. Jó kihasználhatósága miatt feltétlenül jó kezdődarab lehet azoknak, akik csak most kezdik el felhalmozni a lemezgyűjteményüket.


A lemez 12 x 6 cm nagyságú, melyhez egy 0,5 cm-es szegélyt ad a műanyag alap, amihez a fémlemez hozzá van ragasztva. Hogy őszinte legyek, nem tudom, hogy ennek az "alapnak" mi a funkciója, és engem kifejezetten zavar, mivel nagyon nehezen tudom tisztán tartani - sajnos a fekete nyomdalakkom már csúnyán befogta. :( A méreteknél maradva, a minták nagysága 1,6 x 1,5 cm.



A minták

Az alábbi mintákat papírra nyomdáztam, az elkészítésükhöz a MoYou fekete nyomdalakkját használtam, illetve azt az Ebay-es nyomdapárnát, amit az ibolya színű manikűrnél is bevetettem, a felesleges festéket pedig egy műanyag kártyával húztam le.

Az első 6 minta közül a felső kettőt nagyon szépen sikerült felvenni és nyomdázni, és szerintem a szivecskék is jól néznek ki. A pöttyök már hagynak némi kívánnivalót maguk után - de szerintem ha oda kerülök, én inkább a pöttyözőhöz nyúlok. :D A bal alsó mintáról bármilyen irányból, bármilyen szögben tartva a kártyát próbáltam lehúzni a festéket, mindig maradt még egy kis felesleg, ezért többnyire pacás lett, ha pedig erősebben húztam le, a minta egy részéből feljött a festék a kaparó kártyával... A jobb alsó minta teljesen reménytelen esetnek tűnik a túlon-túl sekély gravírozás miatt.


A következő hatos fogatból szinte minden mintát szépen sikerült a papírra varázsolni, a részletek is szépen megjelentek. A cseppek ugyan nem tökéletesek, de szerintem "normál távolságból" ennyi baki még simán elmegy a körmökön. A gyémántos minta sem lett 100%, de szerintem ez csak a bénaságomon múlt, nem a lemez hibája.


Az utolsó eresztésben engem lenyűgözött, hogy a gyémántos mintát milyen szépen és tisztán sikerült nyomdázni különösebb erőfeszítést nélkül, de a kockás, a jobb felső pulcsimintás, a csillagos, és a szívecskés díszítést is sikerült remekül átvinni a papírra. A hintalovak kisebb hibával kerültek a lapra (Látjátok, hogy az első sorban a második pacinak szarva is lett? Unikornis! :D), és ugyanez igaz a hullámokra, ami egyébként nagy kedvencem. :)

A bal alsó minta abszolút felejtős, nagyon sekély - egyáltalán azt sem tudom, hogy ez mi akar lenni?! Végül a skót kockás minta maradt, amivel szintén meggyűlt a bajom, akárcsak az első képen a bal alsó mintával. Itt amikor a festéket lehúztam, egyszerűen nem akart megmaradni a vésetben, vagy mozdíthatatlanul összegyűlt a minta közepén. Arra gondolok, hogy a lemez meg lehet nyomódva a minta közepén - aztán persze lehet, hogy csak én vagyok a béna. :D



Tippek

  • Több helyen javasolják, hogy a kártyát a lehúzáskoz 45 fokos szögben kell tartani. Én mindenhogyan próbáltam, és tényleg ez tűnik az ideálisnak. Ha netalántán nincs kéznél szögmérő (:D), onnan lehet tudni, hogy jó szögben vagyunk, hogy a kártya könnyen szalad végig a lemezen, nem akad meg, vagy nem súrolja a lemezt.
  • Saját trükköm, hogy lehúzás előtt mintegy bemelegítés gyanánt egy-kétszer lehúzom a kártyát a lemez egy festékmentes részén. Így biztosan belövöm a jó szöget, és ha megvan, gyorsan lehúzom a festéket a mintáról. :)
Ha a nyomdázó nem veszi fel a mintát:
  • Érdemes kipróbálni, hogy a lemezen görgetve vagy a lemezre egyenesen lenyomva veszi-e fel szebben a nyomdapárna a mintát - állítólag ez párnafüggő. Az én párnámnál az vált be, ha egyenesen és erősen a mintára nyomtam (a görgetés nem igazán működött).
  • Több videós is javasolta, hogy finom körömreszelővel (vagy inkább polírozóval) dörzsöljük át a párnát. Ezt is megtettem a párnámmal, és az eredmény: varázslat! :D

Tesztmanikűr

A mai poszthoz egy nagyon egyszerű manikűrt készítettem, enyhén rózsás beütésű arany színű lakkra (Galeries Lafayette, Achille) vittem fel a csillagos mintát. Nyomdázólakként szintén a MoYou fekete nyomdalakkját használtam.





Hogy mind együtt legyenek, alább láthattok még egy képet, ami csak az Instagramra került fel (az alaplakk itt a Rival de Loop Dreamland volt), illetve egy kis emlékeztetőt az ibolyás manikűrről.

Telefonos fotó, bocsi! :)

Még több fotó itt.


Összegzés

Büszke vagyok magamra, hogy nem adtam fel a próbálkozásokat a nyomdázással, pedig szenvedéseim közepette többeknek is panaszkodtam, a lemezre fogva a sikertelenség okát. Ám így, hogy kicsit ráéreztem a nyomdázás ízére, igazán nem mondhatom erre a lemezre, hogy olyan nagy gond lenne vele. Tény, hogy vannak benne sekélyebb minták, és olyanok, ahol valamiért nehezebben megy a festék lehúzása, de túlnyomó többségben a minták szépen nyomdázhatók.

Nekem a díszítések összetétele is nagyon tetszik, hiszen több geomterikus minta közül választhatunk, van egy jópofa tigris mintázatunk és csillagaink, sőt akár Valentin-napra is készíthetünk manikűrt a szívecskés mintákkal! :) Összességében úgy gondolom, hogy egy tapasztaltabb nyomdázó számára a lemez használata nem lehet kihívás, a kezdőket pedig azzal bíztatnám, hogy türelem rózsát mintát terem! ;)

Ár: $5.99-ért rendelhető a Born Pretty Store-ból - LINK (A szállítás ingyenes!)
ZsebBoszi Index: 4/5


A Born Pretty Store kínálatában számos egyéb nyomdalemez között válogathattok, sőt a webshopban minden nail art-hoz való kiegészítőt megtalálhattok, mi szem-szájnak ingere! Ráadásul most, ha elcsábultok valamire, a teljes áron kínált termékekből - akár a most bemutatott lemezből is, ha megtetszett! - 10% kedvezményt is kaphattok az alábbi kóddal:


Ha ennyi kísértés nem lett volna elég: ha legalább 10-en használjátok a kódot, a Born Pretty Store szponzorál egy nail artos nyereményjátékot a blogon! ;) 

Nektek hogy tetszik ez a lemez?
Melyik a kedvenc nyomdapalettátok a Born Pretty Store-tól? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

18 megjegyzés:

  1. Juj a csillagos mani, de tetszik *-*

    VálaszTörlés
  2. A minták jónak tűnnek. (-: A minőség lehet nem annyira a fentiek alapján. Viszont szép manikat alkottál vele. (-: Nekem szerencsém volt, életem első párnája Essence volt, amit sokan nem kedvelnek, pedig azzal elsőre ment a dolog. Azóta kipróbáltam néhányat, most a MoYou marshmallow, az a nagyon puha, ragadós a kedvenc. (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Igen, valószínűleg sajnos a nyomdapárnám sem az ászok ásza, de egyelőre úgy érzem, a célnak megfelel - aztán ki tudja, mikor szalad el velem a ló, és rendelek be egy hiper-szuper darabot! :D

      Törlés
  3. Nekem nagyon tetszik ez a lemez, szép manikat csináltál vele, én is megrendeltem már, nagyon várom, hogy megjöjjön :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tökjó, hogy neked is meglesz! Remélem, készítesz tesztet, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyit számított nálam a bénasági faktor! :D Köszönöm, és örülök hogy tetszenek a manikűrök! ^.^

      Törlés
  4. Szerintem szépek lettek,de a Rival de Loop-os alappal készült nyomdázás tetszik a legjobban :) Olyan varázslatos *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :):):) A Rival de Loop lakk szerintem önmagában is varázslatos - vagy ha már Dreamland a neve, stílszerűen inkább, olyan mint egy álom! :D

      Törlés
  5. De jól néznek ki a minták*-* Szerintem nagyon ügyesen nyomdáztál:) Pont nekem is úton van ez a nyomdalemez, alig várom, hogy megérkezzen:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! De jó! Remélem, írsz róla tesztet te is, nagyon kíváncsi lennék mások véleményére is! :)

      Törlés
  6. Jók a BPS lemezek, az eszembe sem jutott, hogy a minta sekély, mindig azt hittem, én vagyok béna, ha 1-1 minta nem sikerült, a többi meg igen. Bár lehet, más lakkal működik a minta. A fekete nyomdázót én is nyomni szoktam, a keményebbeket meg görgetni, lehúzónak meg a szürke MoYou lehúzóját használom, annak is jó a nyomdapárnája, de egyelőre a kicsi rózsaszín BPS-t használom. Szépek lettek a manik, az a sokháromszöges minta nagyon jó, hamar kiszúrtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az eddigi tapasztalataim alapján elég sokváltozós dolog ez a nyomdázás: hogy milyen a párna, milyen a nyomdázó lakk és hogy milyen a lemez. Igyekeztem ennél a tesztnél a legkisebbre szorítani annak az esélyét, hogy a sikertelenség a lemez oka - emiatt annál a két "sekélyként" aposztrofált mintánál nem tudtam másra gondolni, mint indokra.
      Nagyon örülök, hogy tetszenek a manikűrök! A hullámos minta mellett az a háromszöges a másik kedvencem. :)

      Törlés
  7. Hát azért majd ha lesz Pet'la vagy Moyou lemezed akkor érezni fogod, hogy ezek a BPS lemezek mennyire nem ütik meg azt a szintet. A reszeléssel meg óvatosan, csak a keményfejű és közepesfejű párnáknál ajánlott, a marshmallow típusú párnákat kifejezetten tilos (Creative, GPS, Moyou taknyos etc).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem is, hogy vannak jobb lemezek ennél, és azt még inkább, hogy ki is próbálhatok majd közülük egyet-egyet! :) Igyekeztem elég egyértelmű lenni a szövegben, hogy minden, amit leírok egy full kezdő tapasztalatai. Ezt próbáltam figyelembe venni a pontozásnál is, hiszen egyrészt nincs viszonyítási alapom, másrészt nem tudom, hogy mennyi múlik a használatnál még mindig az én bénaságomon. Azért adtam 4 pontot, mert szerintem aki ügyesebb, meg jobb párnája van, biztos szebben tudja átvinni a mintákat a körmökre, de úgy érzem, hogy némi utánajárással, még az én szintemen és eszközeimmel is elfogadható manikűröket tudtam készíteni ezzel az amúgy nagyon elérhető árú lemezzel.
      Remélem, senki nem érezte kötelező érvényűnek a párnareszelést! Próbáltam jelezni, hogy ezt finom reszelővel tegye legfőképpen az, akinek a párnája nem engedelmeskedik magától - feltételezem, hogy az általad felsorolt párnáknál fel sem merül az igény efféle praktikákra. Egyébként több helyen azt mondják, hogy ez a szükséges párnaelőkészítés (="priming") módja, de ennek nem látom értelmét, ha enélkül is teljesít a nyomdázó, hiszen elég egyértelmű, hogy így kopik a párna.

      Törlés
    2. Nem is azért írtam! :-) Ne kérj ezért elnézést, mert nagyon is szükség van ilyen posztokra, én például nem tudom kezdő szemmel nézni a nyomdázást és hasznos lehet olyanoknak, akik most kezdik, vagy belevágtak, de feladták. A reszelést sem azért írtam, csak gondoltam jó ha tudod, mert ezzel szépen el lehet rontani egy marshmallow párnát.
      Egyébként persze, nyilván használható, nekem is sikerült szóra bírni az enyéimet, de nem kevés munka árán. Azért is írtam, hogy majd ha lesz "normális" lemezed, akkor teljesen más szemmel fogsz már erre nézni. Nagyon bosszantó ez a sekély gravírozás, az én lemezen szélén több mintha használhatatlan.
      Nekem is úgy mondták annó ezt a reszelés dolgot és nagyon megkönnyítette az életem! Mivel óvatosan kell, időnként meg kell ismételni, mert bizony, ahogy írod is, használat közben visszafényesedik. A marshmallow párnáknál pl az is gond zsokott lenni, hogy acetonnal nem szabad letisztítani mert bekeményedik tőle és nem veszi fel a mintát, elveszti a ragadósságát, ezért azt pl celluxszal érdemes tisztítani. Félre ne érts, nem okoskodni akartam, csak gondoltam megjegyzem ezeket a dolgokat!

      Törlés
    3. Egyébként furcsálltam is, hogy pont a sarkokon levő mintákkal gyűlik meg a bajom a legjobban - ezek szerint nemcsak nekem tűnt fel!
      Azt én is olvastam, hogy a marshmallow párnákat nem szabad acetonnal tisztítani csak celluxszal, de ha jól emlékszem ezt pont egy webshop termékleírásában olvastam - ezért aki kap használati utasítást a párnájához, az jó ha el is olvassa. :D

      Törlés
  8. Köszi szépen a posztot! Jó volt olvasni az észrevételeidet. Nekem mikor pár apja ismét megpróbáltam a nyomdázást, az volt a gondom, hogy a párnára szépen felment, aztán egy része átjött a körmömre, de nagyobb része ott maradt a párnán. :( Szóval én ismét az "egy ideig nem nyomdázok" korszakomat élem. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha hasznosnak találtad! :) Nekem is volt olyan, hogy a minta nem akart átmenni a körmömre. Ha majd véget ér az "egy ideig nem nyomdázok korszakod", esetleg próbáld meg, hogy a párnát jó erősen, és szépen lassan görgeted végig a körmeiden - és persze nem szabad sokat várni a lemezről való felvétel és a nyomdázás között sem, mert a festék megszárad... Aaaaj, bonyi ez a nyomdázás-dolog! :D

      Törlés