Kihívás ★ A nyár színei - Akvamarin

, , 14 komment
Sziasztok!

Elérkezett A nyár színei kihívásnak az utolsó fordulója, melyben ezúttal akvamarinba öltöztettük a körmeinket. A mai lakkozás főszereplőjének egy türkíz Kiko lakkot választottam.


Ha kíváncsiak vagytok, ma mit alkottam, olvassatok tovább! :)


Prológus

Az a helyzet, hogy amikor megtudtam, hogy a kihívás színei között szerepel az akvamarin, először fogalmam sem volt, hogy pontosan milyen színre kell gondolni. Sejtettem, hogy a kék egy válfajával állunk szemben, csak azt nem tudtam, hogy pontosan melyikkel, így egy kicsit utánajártam a dolognak. 

Nos megtudtam, hogy az akvamarin nemcsak egy színt, hanem egy drágakövet is jelöl, melynek neve a latin "aqua marina" összetételből ered, ami annyit tesz, hogy a "tenger vize" (Wikipédia). Valószínűsítem, hogy a szín erről a drágakőről kapta a nevét. Igen ám, de az akvamarin többféle színben is előfordul, a tengerzöldtől egészen a kékig (Wikipédia). Ha magára a szín meghatározására keresünk rá, a google azt mondja, hogy egész pontosan a 7fffd4 színkódú színt hívják így, ami egy nagyon világos ciános lime zöldnek felel meg (Colorhexa).

Egy kék és egy zöld akvamarin akvamarin háttéren. :)

A fentiek értelmében úgy döntöttem, jó lesz nekem a Kiko 527-es árnyalata erre a kihívásra, mert a megvilágítástól függően látszik kéknek vagy éppen zöldnek, a hatást pedig tovább fokozza az arany gyöngyházas csillogás. :) Na, ennyi szövegelés után, mostmár térjünk a manikűrre!


A manikűr

Nagyon egyszerű megoldást választottam, egy glitterátmenetet. Sajnos a dolog több sebből vérzik... Nem lett olyan, szép mint elképzeltem, ami javarészt annak köszönhető, hogy nem akartam szivacsozni, így a glitteres lakk alapja nem éppen szépen felhalmozódott a körmeim végén... De sebaj, egynek elfogadjátok azért, remélem! :)




Hogyan készült?

Az alaplakkra (Eveline 8in1) két réteg került a türkíz lakkból (Kiko 527) majd - követve a halvány lila manikűrömnél leírtakat - az ecsettel igyekeztem felrétegezni a glittert (claire's Dizzy) több-kevesebb sikerrel a körmeim végére. Ami azt illeti, inkább kevesebb, mert sokat kell halászni a glitterek után, vagyis az ecset bazisok átlátszó alapot vesz fel, és kevés glittert... 


A fedőlakkal (China Glaze, Everglaze Active Top Coat) próbáltam menteni a menthetőt, így valamennyire sikerült egyenlíteni a hepehupás felületet a körmeim glitter végén - persze még mindig távol maradtam a tükörsima felszíntől. :D



Végezetül pedig egy búcsúfotó a kihívás során készített manikűrjeimről. Timinek ezúton is köszönöm még egyszer a szervezést! ^.^

Ha bármelyikre kíváncsiak vagytok közelebbről, kattintsatok: magenta, kivi, királykék, ibolya, grapefruit és akvamarin.

Nektek melyik manikűr tetszett a legjobban a fenti hat közül?

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

Ui.: A többiek így értelmezték az akvamarin témát:

14 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik a hibái ellenére is! Az árnyalatot szerintem nagyon jól eltaláltad a Kiko lakk "személyében". (-:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy még így is tetszik! Talán akkor mégsem iratkozik le minden második ember eme remekmű láttán. :D:D:D

      Törlés
  2. Nagyon vidám mani ^_^ balkezes vagy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, amúgy ez a manikűr abszolút nem az én stílusom. :D Igen, balkezes (néha meg kétbalkezes) vagyok, ez hogyhogy most merült fel, mint kérdés? :)

      Törlés
    2. Szerintem azért, mert a jobb kezedet fényképezed és általában az ügyesebbik kézzel festett kezet mutatjuk, tehát nálad ez a jobb. :) De javíts ki, ha tévedek. :D

      Törlés
    3. Ezt értem, persze. :) Csak vicces, hogy túl a 30. manikűrön merült fel a kérdés. :D

      Törlés
  3. Nekem tetszik! Nagyon kis vidam lett! :)))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett, szinte a tenger élővilága megelevenedik a körmeiden eme színek láttán. *-*

    VálaszTörlés
  5. Nem vagy egyedül, először én sem tudtam, hogy milyen is pontosan az akvamarin. :D
    Nagyon tetszik ez a manikűr is és az összes többi, amit alkottál ebben a kihívásban, nem is tudok választani, hogy melyik a legszebb! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy mondod, így kevésbé érzem magam szín-analfabétának. :D Nagyon örülök neki, hogy tetszettek a kihívás manikűrjei! ^.^

      Törlés
  6. Ma is tanultam valamit, azt hittem, csak kék lehet a kő. Pont ezt a Claire's lakkot tettem vissza és vettem helyette neonokat.
    Nálam a grapefruitos viszi a pálmát, az csodálatos lett! Ez sem rossz egyébként, csak a másikba bele vagyok szerelmesedve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem információan bővelkedő bejegyzéseket írni. :D
      Örülök, hogy a grapefruitos manikűr ennyire megtetszett! ^.^

      Törlés