Kihívás ★ A nyár színei - Ibolya

, , 22 komment
Szervusztok!

Immáron A nyár színei kihívás negyedik hetében járunk, melyben ezúttal ibolyaszínben pompázó manikűröket készítettünk a többi résztvevővel. A lakkozáshoz a Revlon Up The Ante árnyalatát választottam, ám a mai poszt különlegessége mégsem ez, hanem a technika. Ha hiszitek, ha nem, ma bizony az egyik nyomdalemezemhez nyúltam! :)


Ha kíváncsiak vagytok a blogtörténet első nyomdázott manikűrjére, olvassatok tovább! ;)


Prológus

Igen, fiúk(?)-lányok, eljött a nagy nap: itt az első nyomdázott manikűr! Húztam-halasztottam a dolgot, mert nagyon féltem, hogy nem fog sikerülni, és brutális égés lesz a dolog vége... Hogy bebiztosítsam magam, mindenfélét összevásároltam a meglévő Born Pretty Store dolgaim mellé: nyomdalakkokat és nyomdázó párnákat, és beizzítottam egy plasztik kártyát is a felesleges lakk eltávolításához! Szóval teljesen felvérteztem magam a siker érdekében. Hogy a befektetés megérte-e, azt most rögtön el is dönthetitek!

Timi remek kihívásához még két forduló erejéig csatlakozhattok! :)


A manikűr

Nem variáltam agyon az alapszínt, egy egyszínű lila alapot képeztem, amire rózsaarannyal került a minta. Hogy egy picit érdekesebb legyen az összhatás, a gyűrűsujjam körmét is rózsaranyra festettem. A minta nem lett tökéletes, de nekem így is nagyon tetszett, napokig viseltem a manikűrt!




Hogyan készült?

Az alaplakkra (Eveline 8in1) egy rétegben vittem fel a Revlon lakkot. Megvártam, míg koppanósra száradt, majd a rózsaarany lakkal (China Glaze, Magical) felnyomdáztam a mintát a Born Pretty Store nyomdalemezről (BP-L013). Nyomdapárnaként ezt az ebayes darabot választottam. A manikűrt fedőlakkal zártam (China Glaze, Everglaze Active Top Coat).



A lemezkéről hamarosan részletes teszttel jelentkezem! A manikűr egyébként sajnos nem volt túl tartós, már a második nap elkezdett lepattanni a körmeim szélén - pedig ennek a Revlon lakknak állítólag szupertartósnak kellene lennie. :( A lakkot már egy korábbi manikűrben is használtam, ahol még egy-két gondolatot megosztottam veletek az Up The Antéról



Mit gondoltok, menthetetlen vagyok nyomdázás terén? :D
Mi a kedvenc nyomdalemezetek?

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Még több ibolyaszínű pompázat:

22 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Nagyon örülök, hogy tetszik! ^.^

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszi szépen! Igyekszem-igyekszem! Reméljük, azért még fejlődöm! :)

      Törlés
  3. Nagyon szép lett, nekem nagyon tetszik. :)
    A nyomdázást pedig nagyon sokszor gyakorlom, hogy nekem is szépen menjen, mint a többieknek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Én is úgy veszem észre, hogy a gyakorlás nagyon sokat számít - hogy hogyan görgetem a párnát a körmömön, hogyan húzom le a lemezről a felesleges festéket... stb. Még gyakorolgatom, mert egyébként jópofa dolog! Azóta egy-két újabb BPS lemezzel is összekacsintottam a webshopban, de mielőtt bevásárolnék, még kiaknázom a meglévő lemezekben rejlő lehetőségeket. :D

      Törlés
  4. *-* Istencsászár manikűr lett :)
    Én ha ilyen jól tudtam volna nyomdázni a kezdetekben... boldogabb ember lettem volna :D
    Nekem régen essence-s nyomda cuccaim voltak,amiket a mai napig utálok.A nyomda fej még hagyján,de a lemez egy katasztrófa volt. Túl sekély,ráadásul a lehúzója is fémes volt,ezért össze-vissza lett csikargatva. Az essence nyomdalakkot én még a mai napig nem tudom felszedni (MoYou lemezből) szóval el is vette a kedvem rendesen.(mára már felszívtam magam,és MoYou lemezt használok Lora fekete lakkal,de lényegtelen) De te neked jó cuccaid vannak,és a mani is nagyon gyönyörű lett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ennyire tetszik ,de azért ne essünk túlzásba! :D:D:D
      Van olyan ismerősöm, aki kedveli az Essence nyomdalakkokat, az egyéb nyomdázó eszközeiknek a teljesítményéről viszont még nem halottam.
      Több helyen olvastam, hogy a BPS lemezek sem túlzottan mélyek, ezért, ahogy magam is tapasztaltam, csak akkor marad meg benne a festék rendesen, ha éppen csak "lesimogatom" róla a felesleges lakkot. Ám a jelek szerint a lemez teljesen működőképes, úgyhogy nagyon örülök neki! ^.^

      Törlés
  5. Szép lett a manikűr, nagyon ízléses! Ez a lemez nekem is megvan, nemrég érkezett meg, még nem próbáltam ki, de tetszik ennek a mintának a felhasználása! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi! Jópofa minták vannak a lemezen, szerintem nagyon sokféleképpen fel lehet használni! :)

      Törlés
  6. Alig várom a többi nyomdás manikűrt:) ez is nagyon szép lett, ügyes vagy ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!!! ^.^ Igyekszem gyártani még többet! :)

      Törlés
  7. De jó ez a nyomdalemez!!! Szép lett a mani, csak így tovább:) Ha nem vagyok nagyok kreatív hangulatban, mindig átnézem a lemezeimet, hogy ihletet kapjak, nekem BPS és MoYou lemezeim vannak, mindegyik tökéletes.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! :) Szerintem is klassz a lemez, amit ehhez a manikűrhöz használtam! ^.^ Nálam eddig csak a két BPS lemez van, de van egy olyan érzésem, hogy ez nem lesz sokáig így! ;) :D

      Törlés
  8. Szerintem nem vagy reménytelen nyomdaügyileg, tudod, gyakorlat teszi a mestert :) Én is sokat próbálgatok papíron, körömmargarétán, lassan már a falon is :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Remélem, hogy egy kis gyakorlással még feljebb léphetek erről a szintről! :D Nyomdázás mint faldekoráció? Hmmm... :D:D:D

      Törlés
  9. Nagyon szép lett a mani! Én nem tudok nyomdázni, sajnos. :( De most tervezem, hogy beszerzek egy új nyomdázópárnát (meg is nyitottam a belinkelt oldalakat^^), hátha annak segítségével fejlődést tudok produkálni, mert így csak porosodnak az amúgy csodaszép mintákból álló lemezkéim (nem mintha olyan sok lenne belőlük^^).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! ^.^ A nyomdázás - ahogy így kezdeti próbálkozásaim alatt észrevettem - egy eléggé többváltozós dolog: nem mindegy milyen a lemez, a lakk, a párna... Ne add fel, olyan ügyes vagy! Ha az én bénaságommal lehet nyomdázni, neked is tuti menni fog! :)

      Törlés