BosziTeszt ★ Born Pretty BP-20 nyomdalemez - Vélemény, manikűr és még több tipp

, , 20 komment
Sziasztok!

Szépen lassan fogynak a Born Pretty Store-tól véleményezésre kapott termékek a tesztelnivalók közül! Ebbe az irányba teszek egy lépést a mai bejegyzéssel is, hiszen egy újabb Born Pretty teszttel készültem nektek. Ismét egy nyomdalemezt próbálgattam, méghozzá a sokak által kedvelt BP-20-ast. :)


Ha kíváncsiak vagytok, ez a lemez hogy teljesített, egy-két tesztmanikűr kíséretében elárulom nektek! :)

Prológus

Az előző nyomdatesztes bejegyzés óta annyival lettem tapasztaltabb, hogy a Boszisminktár gazdagodott egy magasabb árkategóriás lemezzel is. Talán még mindig sovány, mint összehasonlítási alap, de mégis több, mint a semmi! :D Ugyanakkor egyre több nyomdázott manikűrt készítek, így szépen gyűlnek a tapasztalatok, úgyhogy ma ismét hoztam egy kis csokor tippet nektek, amiket én a saját hibáimból tanultam. :) 


Alap tudnivalók

Elevenítsük fel egy kicsit emlékeinket a Born Pretty zsákmányos posztból! :) A lemezkénk a szokásosnak mondható, csinos kis azték mintás papírtokban érkezik. A lemez 5,5 cm átmérőjű, és a nagy lemezekhez képest ezen nincsen műanyag alap. A korábbi bejegyzésben méltatlankodtam, hogy nem értem, erre miért van szükség. Nos, hogy erről a kisebb lemezről hiányzik, úgy gondolom, hogy a szerepe az lehet, hogy megakadályozza, hogy a lemez szélével megvágjuk magunkat - mivelhogy ennek a lemeznek bizony elég éles a széle.


A kis palettán 5 nagyobb mintát találunk, melyek 1,5 x 2 cm nagyságúak, tehát a hosszabb körmű lányoknak is jó választás lehet. Ezek mellett 4 apróbb díszítés áll még rendelkezésünkre.



A minták

Nagyon tetszik a mintaválogatás a palettán, szuper kiindulási alap egy tavaszi-nyári virágos manikűrhöz. Ha az egyik nagyobb minta rózsás lenne, dupla csilagos ötöst adnék az összeállításra, node semmi sem lehet tökéletes. :D Az alábbi minták elkészítéséhez egy Ebay-es párnát és a MoYou fekete nyomdalakkját használtam.


A mintákat sikerült többé-kevésbé szépen nyomdázni. Talán a legjobban teljesít közülük a legfelső és a legalsó nagy minta, de nem mondanám rossznak a jobb oldalit sem. A képen a középső minta (a legis-legnagyobb kedvencem) nem tökéletes, de amikor a körmeimre nyomdáztam, nem vettem észre különösebb hibát. A bal oldali nagy virágos minta elég gyengének tűnik. Többféle lakkal és párnával próbáltam felvenni, de a körvonalak sosem sikerültek olyan élesre, amit szívesen vittem volna a körmeimre. Kár érte, mert szerintem nagyon cukin mutatna a körmökön - még próbálkozom, hátha csak én vagyok a béna! :D A képen látható apró mintákkal nincsen nagy baj, viszont ha észreveszitek, a pitypang hiányzik a nyomdázott oldalról. Ennek az az oka, hogy nem sikerült értékelhető minőségben nyomdáznom, feltételezhetően a minta gravírozása túl sekély. :(


Még több tipp

Amikor ezt a lemezt hasznláltam, arra lettem figyelmes, hogy az első körmömön a minta csodálatos lett, majd mire a harmadikhoz értem, valahogy "elromlott". Ezt egyébként egy másik hasonló körlemeznél is tapasztaltam. Kétféle magyarázatot találtam a jelenségre:
  • A lehúzó kártyát minden újabb lehúzás előtt érdemes letakarítani, különben a kártyán maradt réteg felhúzhatja a festéket a mintából.
  • Minden nyomdázás után NAGYON ALAPOSAN ki kell takarítani az éppen használt mintát körömlakklemosóval, mivel a legminimálisabb benne maradt száraz festék is sekélyebbé teszi a lemezt - így a harmadik körömhöz érve, már szinte semmit nem vesz fel a nyomdapárna... Minden takarítás után papírtörlővel törtöltem teljesen szárazra a lemezt.

És még egy dolog, ami hasznos lehet:
  • Azt gondoltam, hogy elég megvárni, amíg az alapszín megszárad, nem kell külön gyorsszárító fedőlakkot felkenni nyomdázás előtt. Ha várunk, amíg az alap koppanósra szárad, valóban nem lesz csúnya az alap a nyomdázástól (nem ráncosodik össze), viszont ha használunk fedőlakkot, akkor a nyomdázott minta színe élénkebb marad, mivel ez megakadályozza, hogy az alap a nyomdázólakkal kicsit is "összeolvadjon". Legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom a rózsaszín apróvirágos manikűrnél (lentebb). Fedőlakk nélkül a fehér virágok kaptak egy kis rózsaszín beütést, fedőlakkal viszont sokkal fehérebbnek tűntek.


Manikűrök

Két manikűr tetszett igazán, amit a lemezzel készítettem. Ezek közül az első ez a rózsaszín, apró fehér virágokkal. Rettenetesen fájt a szívem, amikor le kellett mosni! Az alapszín itt az Avon Dazzle Pinkje volt, amire a MoYou fehér nyomdalakkjával készítettem el a mintát.



A következő manikűrhöz alapnak a Collection Peony árnyalatát választottam, amire szintén a Moyou fehér nyomdalakkjával nyomdáztam. Ezzel az egyetlen "bajom" az volt, hogy ha megnézitek a mintában a picúr virágtól jobbra van egy bazinagy üres hely. Ez úgy néz ki, mintha a párna arról a területről nem vett volna fel egy részletet. Pedig ott van a "lyuk" a palettán is, csak ott a nagyobb virágos mindenségben kevésbé tűnik fel. Ettől függetlenül ezt a manikűrt is nagyon szerettem és napokig viseltem. :)




Végezetül egy telefonnal megörökített manikűr egyenesen az Instagramról. Ezt a manikűrt csak az egyik kezemen készítettem el, mivel az ombre alap zöld árnyalata nagyon nem tetszett magamon... Itt az átmenetben a Barry M Green Berryt valamint Rose Hipet hoztam össze az OPI Alpine Snow-val, és erre nyomdáztam a MoYou fekete nyomdalakkjával.



Összegzés

A BP-20 lemezke mintaösszeállítása szerintem mindenképpen szuper, és a legtöbb mintával nagyon szép manikűröket lehet készíteni. Ám sajnos akadnak olyan minták is, amik hagynak maguk után némi kívánnivalót. A játszadozásaim során ismét tanultam egy-két dolgot, amire érdemes odafigyelni ezeknél a lemezeknél - ám azt hozzátenném, hogy a magasabb árkategoriájú lemezemnél különösebb körültekintés nélkül sikerül szépen nyomdáznom. Én személy szerint nem bánom, ha egy kicsit ügyeskedni kell, ha a végeredmény szép lesz, de itt fáj a szívem egy-két mintáért... Ettől függetlenül én úgy megszerettem egy-két díszítést a lemezről, hogyha valami történne ezzel a példánnyal, gondolkodás nélkül újravenném.

Ár: $2.99-ért rendelhető a Born Pretty Store-ból - LINK (A szállítás ingyenes!)
ZsebBoszi Index: 3.5/5


A Born Pretty Store kínálatában számos egyéb nyomdalemez között válogathattok, sőt a webshopban minden nail art-hoz való kiegészítőt megtalálhattok, mi szem-szájnak ingere! Ráadásul most, ha elcsábultok valamire, a teljes áron kínált termékekből - akár a most bemutatott lemezből is, ha megtetszett! - 10% kedvezményt is kaphattok az alábbi kóddal:


Ha ennyi kísértés nem lett volna elég: ha legalább 10-en használjátok a kódot, a Born Pretty Store szponzorál egy nail artos nyereményjátékot a blogon! ;)

Nektek hogy tetszik ez a lemez? 
Megvennétek? Vagy esetleg megvan már? :)

Legyen szép napotok:

ZsebBoszi

20 megjegyzés:

  1. A Moyou nyomdalakkról mi a véleményed?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nincs viszonyítási alapom, már nyomdalakkot még nem próbáltam. De szebben lehet velük dolgozni, mint a sima lakkokkal, amik nekem vannak... Ez gondolom nem volt túl hasznos válasz. :D

      Törlés
    2. Köszönöm :) majd mailt :)

      Törlés
  2. Nagyon szépek lettek az elkészített manikűrjeid :) Nekem is megvan ez a lemez, és nagyon szeretem, több manikűrt is készítettem már vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszi! :):):) Örülök, hogy te is szereted ezt a lemezt! ^.^

      Törlés
  3. Nekem pedig pont az utolsó manikűr tetszik a legjobban. :D Csodás lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is megvan, egy időben sokat használtam, nem volt bajom vele, leszámítva, hogy a pitypang szárát sehogysem sikerült felvenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nos igen, az a pitypang engedi magát a legkevésbé nyomdázni... Neked sikerült élesen felvenni a nagyvirágos mintát is?

      Törlés
    2. Igen, pedig régebbi a lemez, mint a nyomdalakkom. Sima Moyra, OPI lakkal lehet nyomdázni. Ha nem sikerül felvenni a mintát, akkor én a nyomdázóra szoktam gyanakodni, mert a legtöbb lakkal működik, csak ha halvány a minta, akkor nem érdemes a lakkal kísérletezni. Én a saját kis rózsaszín BPS nyomdázót használom, azt eléggé rá kell nyomni, de a nagy fekete E-bayessel is működik, bár azt nem szeretem a reszelgetés miatt. Én nem szoktam minden köröm után lemosni a lemezt, csak a nyomdafejet. Sőt azt tapasztaltam, hogy az első mintákat nehezebben veszi fel a nyomdázó, de utána már egyre szebb.

      Törlés
    3. Nagyon köszi a választ! Reszelek egy kicsit a nyomdázómon, aztán nekiugrok még egyszer annak a mintának! :) Érdekes, hogy te pont az ellentétjét tapasztaltad, hogy nálad nem "elromlik" hanem éppenhogy "belemelegszik" a nyomdázó az első pár köröm után. :D Titokzatos dolog ez a nyomdázás! :D

      Törlés
  5. Nagyon szuper manikűrök lettek,és tényleg sokoldalúan felhasználható minták vannak a lemezen :) Én amúgy ezeknek a tippeknek a felét sem tudtam eddig,szóval nekem nagyon hasznos volt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen nem csak a bókot, de legfőképpen a visszajelzést, hogy a tanácsokat hasznosnak találtad! :) Nagyon örülök neki! :)

      Törlés
  6. Imádom a tesztjeidet! :D
    Nagyon szépek a manik is, amiket készítettél! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy szereted a teszteket, majd igyekszem több körmöset is írni a sminkes témájúak mellé! :D
      Köszönöm, örülök, hogy tetszenek a manikűrök! ^.^

      Törlés
  7. Nekem a harmadik manikűröd is nagyon tetszik. Örülök a tesztnek, köszi, hogy megosztottad ismét a tapasztalataidat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök, nekem a harmadik csak a színe miatt nem lett a szívem csücske... :D Köszönöm a te visszajelzésedet is a tipekkel kapcsolatban! Sosem vagyok biztos benne, hogy ezek bárkinek is hasznosak/érdekesek lehetnek - de nagyon jó, hogy többen is szívesen olvassátok! :)

      Törlés
  8. Nagyon szép manikűrök lettek, nekem az első a kedvencem. :) A pitypangot nekem sem sikerül felvenni, túl vékony és sekély a szára. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Akkor úgy tűnik, a pitypang esetében nem csak a bénaságom játszott közre... :(

      Törlés