Kihívás ★ Körmös technikák - 2. Water marble

, , 27 komment
Sziasztok!

A körmös technikák kihívás második hetéhez érkeztünk, melyben egy sokak által mumusnak tartott körömdíszítési módszer, a "water marble" került sorra. :)


Ha kíváncsiak vagytok, én hogyan vettem az akadályt, olvassatok tovább! ;)


Prológus

Az első water marble próbálkozásom egy egész délutánomat elvitte úgy, hogy csak az egyik kezemre készült el a minta. Akkor azt gondoltam, hogy biztos csak a kezdő körmös bénaságom miatt tartott ennyi ideig a fél kezemre a manikűrt elkészíteni... Ám azóta már több, gyakorlottabb leányzónál olvastam, hogy bizony ez a technika nem éppen a legegyszerűbb... :D Így hát igazán nagy kihívással néztem szembe a héten. :D

Először egy csavart mintás, piros-fekete megoldást képzeltem el (ami ha összejön, water marble rózsa lett volna). Az eredmény és az elképzelés közötti aprócska különbségről az alábbi fotó jutott eszembe:


Hogy is mondjam. Enyhén szólva is vállalhatatlan volt. :D Ezért úgy döntöttem, hogy maradok egy "egyszerűbb" mintánál...


A manikűr

Miután a minta megvolt fejben, már csak a színeket kellett összekomponálni. Olyat szerettem volna, ami nem hivalkodó, és amit akár a múlt héten esedékes konferencián is viselhetek. Így esett a választásom erre a fehér-bézs-barna trióra, amiről csak utólag állapítottam meg, hogy akár kávé inspirálta manikűrnek is elmenne. :) Az alap water marble mintát némi pöttyözéssel dobtam fel.






Hogyan készült?

Korábban már beszámoltam nektek a water marble-lel kapcsolatos tapasztalataimról, de azt hiszem Sara videója a legapróbb részletig elmagyaráz mindent, amire ennél a technikánál oda kell figyelni. :) A szokásos alaplakkozás (Eveline 8in1) után felvittem egy réteget alapnak a bézs lakkból (Rimmel Mistify Me). Megvártam, amíg koppanósra száradt, majd következett a lényeg, a water marble, aminek az edénybeli állapotáról már az Instagramon is mutattam képet nektek:


Egyszerre két körmömre vettem fel a mintát, így a fenti "virágot" (legalább) 5-ször el kellett készítenem. :D Megvártam, amíg alaposan megszáradt a minta a körmeimen, aztán egy kisebb fejű pöttyözővel a sötétbarna és a fehér színnel pöttyöztem az unalmasabb részekre. :) Végül az egész manikűr egy réteg fedőlakkot kapott (China Glaze Evergalze Active Top Coat).



Fehér lakknak az OPI Alpine Snowt választottam, csokibarnának a Barry M Cocoat, és bézsnek pedig az alapnak használt Rimmel lakk helyett az OPI Do You Take Lei Away? hasonló árnyalatát. Ez utóbbinak két oka volt. Az egyik, hogy a Rimmel lakk egyenletesen fed egy rétegben is, viszont az OPI rendkívül foltos, ami szerintem nem lett volna jó még water marble alapnak sem, és (második ok) mivel a Rimmel jobb minőségű, inkább a gyengébb OPI-t csöpögtettem ész nélkül (végülis jobb, mintha a kukába hajítanám). :D




Remélem, tetszett a manikűr! :)
Ti hogy álltok a water marble-lel?

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Nézzétek meg azt is, hogy a többiek hogyan bírkóztak meg a feladattal, és ha ti is szeretnétek részt venni a kihívásban, nézzetek be Timihez!

27 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerült! Tényleg kávéra emlékeztet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Ugye? Csak azt a pohár "kávét" kicsit érdekes lenne meginni. :D:D:D

      Törlés
  2. Szuper lett! Nagyon jol sikerult!!! :)))

    VálaszTörlés
  3. De szép! na én örülnék, ha egy körömre sikerülne normálisan, de mivel eléggé időigényes, főleg a száradás része, mindig maradok az egyszerűbb nyomdánál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :)
      Egyébként azt a bejegyzésben el is felejtettem megemlíteni, hogy egy nagyobb nyomdázóval (Creative Stamper vagy mi :D) fel is lehet venni a mintát a vízből, aztán ha ott megszáradt, fel lehet rakni a körmökre, mint egy matricát. :) Nem próbáltam még ezt a technikát, mert az én nyomdázóim túl picik ehhez, de érdekes lehet. :)

      Törlés
  4. Hát, ez meseszép lett!! *_*

    VálaszTörlés
  5. Válaszok
    1. Azért megvannak a maga hibái, de azért neked is nagyon szépen köszönöm! ^.^

      Törlés
  6. Csatlakozom a többiekhez, szerintem is csodálatos lett! :O :)

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű lett. *--* Nagyon tetszik ez a kávéra és csokira hajazó színvilág.És persze a manikűr is. :)

    VálaszTörlés
  8. Ciki vagy nem ciki, de én most nagyon féltékeny vagyok :P Hogy tudtál ilyen szépet alkotni? komolyan iszonyat jó lett, én max. álmodozok ilyen water marble manikűrről :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D:D:D A válaszom egy szó: vakszerencse. :D
      Örülök, hogy tetszik! ^.^

      Törlés
  9. Nagyon csini lett a végeredmény, a pohárban teljesen olyan volt, mint a tejeskávé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, abszolút olyan volt, mint egy flancos kávé teteje. :)

      Törlés
  10. Te tényleg boszi vagy! Nagyon klassz lett :)

    VálaszTörlés