Kihívás ★ 8 szeptemberi manikűr - GlamNailsChallenge

, , 7 komment
Sziasztok!

Még augusztusban vont teljesen a bűvkörébe az instagramos körömlakkos kihívás, a GlamNailsChallenge. Miután teljesítettem az augusztusi fordulót, úgy döntöttem, hogy nekivágok a szeptemberinek is! :) Ma ebben, a szeptemberi fordulóban készített 8 manikűrt mutatom meg nektek! :)


Ha kíváncsiak vagytok, hogyan teljesítettem a szeptemberi fordulót, tartsatok velem! ;)


Prológus

Ahogy azt már az előző, augusztus havi GlamNailsChallenge-ről készült összefoglalóban említettem, az fogott meg ebben a kihívásban annyira, hogy a forduló témái - mégha valami nagyon távoli szál össze is köti őket - általában nagyon változatosak. Szeptemberben a következő menetrend szerint zajlott a kihívás:

Forrás
Lássuk is, hogyan oldottam meg a feladatot! :) A következőkben röviden leírom, hogy a manikűrök hogyan készültek. A felhasznált termékeket minden esetben a fotók alatti linkre kattintva találjátok meg, az eredeti Instagram posztban. 


1. Fekete

Itt nem szerettem volna nagyon gáyszosra venni a figurát, így a holografikus csillámokkal teli lakkomat egy sárgásbarna és egy mély bordó krém lakkal barátkoztattam össze. Nagyon szerettem magamon ezt az őszi triót! :) A minta elkészítéséhez, a háromszögek oldalait díszítőszalaggal jelöltem ki. Egyszerű, de nagyszerű! :)

Felhasznált termékek

2. Almák

Biztos vagyok benne, hogy sokan közületek már nem egyszer találkoztatok azzal az almás körömdíszítéssel, ahol a körömök végére vannak megfestve az almák (ÍGY). Hiába nagyon aranyos az ötlet, kissé elcsépeltnek gondoltam, így szabadkezi festésre adtam a fejem, hogy a mintám biztosan egyedi legyen. A festéshez piros és zöld akrilfestékeket használtam. 

Felhasznált termékek

3. Égbolt

Először nem szerettem ezt a témát. Fogalmam sem volt, hogy mi érdekes is lehet egy kék háttérben meg egy-két fehér bárányfelhőben... Így aztán szokásomhoz híven, a google képkeresőjéhez fordultam egy kis inspirációért. Ilyenkor általában nem körmöket, hanem háttér-, tapéta- vagy textilmintákat keresek. Találtam is egy mintát, ami erőteljesen Van Gogh Csillagos éj című festményére hajazott. És akkor már tudtam: impresszionista festményt fogok a körmeimre készíteni! Ehhez először felvittem egy sima királykék krém alapot, amire fehér illetve sárga lakkot szivacsoztam fel halványan a spirál, illetve a hold helyére. Ezután a sárga, kék és fehér akrilfestékeimből kevertem ki a képen látható árnyalatokat, a festéshez pedig egy aprófejű ecsetet használtam. Az egyik olyan munkám ez, amire a legbüszkébb vagyok az összes manikűröm között. 

Felhasznált termékek

4. Jegyzetfüzet

A "back to shool" az egyik olyan manikűrtéma, amivel a világból is ki lehet kergetni... Kicsit erőltetettnek tartom, az az igazság. De a játék kedvéért erőt vettem magamon. :) Előre tudni lehetett, hogy a "notebook" témáról elsőre a legtöbben ERRE a díszítésre fognak asszociálni, én viszont gondoltam egy merészet, és elhatároztam, hogy csempészek a dologba egy kis hungarikumot. :) Itt a színes alapokon látható vonalas mintákat egy hosszú "striping brush" segítségével, akril festékkel készítettem el.

Felhasznált termékek

5. Macska

Ez az egyik olyan téma, amire már nagyon régóta szeretnék lakkozni! Timinél volt korábban egy kihívás, ahol az egyik körben cicás körmöket kellett készíteni, de arról sajnos lemaradtam... De most! Mivel a macskás nyomdalemezekből jópár különböző fajta elérhető, nem féltem, hogy valakivel esetleg egyforma manikűrt készítek, ha a nyomdázás mellett döntök. A két középső körmömre matricát készítettem, a két szélső körmömön pedig a cicák szemének a színe, illetve a pöttyök színe köszön vissza a vidám minták alatt. Annyira nem voltam oda ezért a manikűrömért, de ehhez képest aránytalanul sok lájkot kapott - valószínűleg a cukiságfaktor lehet a dologban! :3

Felhasznált termékek

6. Szőnyeg

Az összes között szerintem ez volt az egyik legtágabb téma, mivel elég sokféle mintára rá lehet fogni, hogy szőnyegminta. Kicsit meg is voltam lőve, hogy egy "szőnyeg manikűr", mitől lesz igazán "szőnyeges"??? A google képkeresőjéhez fordultam ismét segítségért, amiben számtalanszor visszaköszönt a Ragyogás című film hoteljének a szőnyege (ami ILYEN). Az ötlet nagyon megtetszett, viszont idő hiányában nem volt időm ezt a mintát szabad kézzel felfesteni a körmeimre. :( Ezért úgy döntöttem, megtartom a színösszeállítást, és kicsit egyszerűsítek a mintán. A széles cikkcakk sávokat cikkcakk díszítőszalag segítségével alakítottam ki, a vékony fekete cikkcakkot pedig egy vékony akrilfestékbe mártott ecsettel húztam meg.

Felhasznált termékek

7. Madarak

A téma kapcsán folyamatosan egy komor őszi hangulatú kép jelent meg a fejemben, amelyen egy madár réved a távolba. Mivel hihetetlenül élveztem a "Van Gogh-manikűr" elkészítését, úgy gondoltam, hogy akár ezt a lelki szemeim előtt látott képet is képes lehetek a körmeimre varázsolni! A manikűr alapjához egy szürkés világoskék krém lakkot választottam, amire a mintát egy legyezőecsettel készítettem el. Ehhez ebbe a szürkéskék, valamint fehér, szürke és egy nagyon kevés barnáspiros lakkba mártottam a szálakat, majd vízszintesen söprögettem az ecsettel egy kicsit a körmeim felületén. A madárkát nyomdáztam, a villanyvezetéket pedig fekete akrilfestékkel húztam meg. Imádtam a végeredményt.

Felhasznált termékek

8. Falevelek

Ehhez a manikűrhöz az inspirációt egy textilminta adta, amit korábban láttam valahol. Minden körmömre stamping decalt készítettem, ahogy a korábbi, pillangós manikűrömnél is. Sajnáltam nagyon, hogy a levelek körvonala valahogy nem lett elég éles, illetve, hogy a piros lakk ennyire nem látszik ezen a barna alapon... Azért örültem, hogy elkészítettem a manikűrt, nem minden nap kerül a körmömre ilyen brutál színkombó! :)

Felhasznált termékek

Nos, ennyi lett volna! Nekem egyértelműen a Van Gogh-manikűr és a madaras volt a kedvencem a kihívásnak ebben a fordulójában, mindkettőt igazi élmény volt elkészíteni. Már a fejemben van a következő festményszerű manikűr - ha az elsők között szeretnétek majd látni az elkészült alkotást, ajánlom figyelmetekbe az Instagram fiókomat: @zsebboszi! ;)

Nektek melyik volt a kedvencetek a 8 manikűrből?
És melyik volt a kedvencetek a saját díszítéseitek közül szeptemberben?

Legyen nagyon szép napotok:

Andi


7 megjegyzés:

  1. Látom, változott kicsit a kinézet meg a szövegek.
    Ámulok-bámulok a sok szép manikűrön, mindegyik tetszik. Vagy a technika, vagy az ötlet, vagy egyszerűen csak aranyos. Az első azért tetszik, mert hordanám, elegáns, a másik szépen van elkészítve, az égbolt szuperötletes, a füzetes meg tényleg olyan, mint a füzetek, a színek is pont olyanok!! A cicás aranyos, a szőnyeg a kedvenc színeimmel készült, a madár (komor) hangulatos és eszembe jutott, hogy kellene nekem is nyomdáznom madarat, van ilyen lemezem, a leveles meg csodás színekkel készült, igazán vidám alkotás lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, alakítottam egy kicsit a blogon, hogy jobban igazodjon az új irányhoz. :)
      Köszönöm szépen a részletes kommentet, nagyon örülök, hogy tetszenek a manikűrök! Igyekszem sokféle technikát kipróbálni és az elcsépelt témákra is új megközelítéséket találni. Fontos és szuperjó a visszajelzés, mert megerősíti bennem, hogy jó úton járok! :) Köszi még egyszer!

      Törlés
  2. Gyönyörű manik lettek, nekem az Égbolt és a Madarak témájú különösen nagyon tetszik :) Igen érdekesek és kreatívak :)

    VálaszTörlés
  3. Égbolt, Madarak, Falevelek - így jön nálam a sorrend a manik szívcsücsökségének sorrendjében! :D

    Mindhárom bámulatosan különleges, nem is tudom, melyiket lopnám el először! :D

    Imádom az ilyen fantáziadús, festményeket idéző díszítéseket, amelyek ugyan nem rendelkeznek olyan pengeéles vonalakkal, mint egy full-nyomdadíszítés, de annál több érzelmet közvetítenek, és árulnak el a készítő aktuális érzelmi állapotáról, a színekhez való viszonyáról.

    Némiképp a kidolgozott, jellegzetes tizenéves gyermekrajzokat idézik ezek az alkotások, és a sava-borsa az egésznek az, hogy apró felületre dolgozik a művész, jelen esetben te.

    Imádtam ezt az összeállítást, igényes munkák, az említett három pedig több, mint manikűr, őket nem fogom elfelejteni.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen, Bandita! :) Nagyon örülök, hogy tetszenek a manikűrök! Számomra is kivételesek az égbolt és madaras témára alkotott manikűrök. Hihetetlen élmény volt felfedezni, hogy elkészíteni egy manikűrt lehet több is, mint összeválogatni összeillő színeket és mintákat. Illetve az is fantasztikus volt, hogy nem kellett görcsölni azokon a bizonyos pengeéles vonalakon, hanem hagyhattam, hogy az érzés és a készülő összkép vigyenek el! Biztos, hogy nem ezek a díszítések voltak az utolsók ebből a "fajtából"! :)

    VálaszTörlés
  5. uh nekem a jegyzetfüzet-macska-szőnyeg témák tetszenek a legjobban! a jegyzetfüzet iszonyú kreatív, nekem nem jutott volna eszembe :D

    VálaszTörlés