Kihívás ★ Őszi kihívás: Halloween

, , 4 komment
Sziasztok!

Az Őszi kihívás utolsó előtti fordulója éppen október 31-re, vagyis halloween napjára esett. Ennek megfelelően a téma természetesen az év legfélelmetesebb éjszakája volt. :)


Hogy az én manikűröm mennyire lett ijesztő, az alább kiderül! :)


Prológus

Nálam a halloween és a töklámpás között abszolút egyenlőségjel van. Bár valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül, és a körömdíszítésekben is gyakran visszaköszön ez a motívum, mégis úgy döntöttem, erre a díszre fogom a mai manikűröm megkomponálni. A nail artban gyakran a tök narancssárga színére koncentrálnak, én viszont úgy gondoltam, hogy inkább magára a töklámpás izgalmas és rémisztő fényeire helyezem a hangsúlyt.

Forrás

A manikűr

Az elképzelést követve egy "inverz" töklámpás díszítést készítettem, azaz a szemek, az orr és a száj lett sárgás-narancssárgás, és minden más pedig fekete. A tökös díszítést egy glitteres, csillagos égboltot idéző lakkal kombináltam, tovább erősítve az éjszakai hangulatot.




Hogyan készült?

Először is minden körmömön alaplakkal indítottam. A két szélső körmömre (és a hüvelykujjamra) ezután két rétegben vittem fel a glitteres lakkot, majd egy nagy adag fedőlakkal tettem fényessé a végeredményt. A két középső körmömön első körben egy fehér alapot készítettem, amelyen sokkal élénkebben tudott megjelenni a következő lépésben felvitt narancssárga és sárga festék. Ezeket a színeket a fehér alap teljes száradása után vittem fel, és nem körömlakkot, hanem akrilfestéket használtam. Igyekeztem az arc formáinak helyén úgy létrehozni egy átmenetet a sárga és narancssárga között, hogy a formák belsejétől a széléig sötétedjen a szín - kevés sikerrel. De talán az átmenetből látszik valami! :D


A sárgrás-narancsos pacákra egy réteg fedőlakk került, amit megvártam, amíg koppanósra szárad. Ezután fekete akrilfestékkel és egy apró ecsettel megrajzoltam a töklámpásom arcának körvonalait. Mivel a fedőlakk teljesen sima alapot adott ehhez a rajzoláshoz, egy fogpiszkáló segítségével könnyedén tudtam lekapargatni, megigazítani azokat a részeket, amelyek nem sikerültek tökéletesen. Ezután nem maradt más hátra, mint a körmömön kitölteni minden részt, ami a körvonalakon kívül esett. Ehhez már fekete körömlakkot használtam.  Megvártam, amíg a díszítés teljesen megszáradt, és csak ezután kentem rá fedőlakkot, így nem maszatolódott el az előző lépésben felvitt a fekete körömlakk. (A felhasznált termékeket a bejegyzés legvégén soroltam fel. ;))



Ti szeretitek a halloweent?
Faragtatok már valaha töklámpást? 

Nagyon szép napot, és izgalmas halloweent kívánok:

Andi

Ui.: A körmös halloween parti itt még nem áll meg! Nézzetek be a többiekhez is:


Felhasznált termékek: Barry M Super Mani (alaplakk), China Glaze Meet Me Under The Stars (glitteres fekete), OPI Alpine Snow (fehér), China Glaze Liquid Leather (fekete), fekete, narancs és sárga akrilfestékek.

4 megjegyzés:

  1. nagyon jól látszódik az átmenet a sárgáknál, egyből azt vettem észre és irtó király lett :P

    VálaszTörlés
  2. "This is Halloween..." :D Jó lett :)

    VálaszTörlés
  3. De látszik az átmenet!! Szuper ötletes mani :) Nálunk nincs Halloween, de azért fekete körmöket csináltam, csak nem Halloweeneset :)

    VálaszTörlés