BosziTeszt ★ Sleek Del Mar Volume II - Napsugár a brit nyárban

, , 12 komment
Sziasztok!

Katasztrófális időjárással indult a nyár az Egyesült Királyságban, de a Sleek gondoskodik az itt fagyoskodó sminkkedvelők trópusi hangulatáról! Legújabb palettájuk, a Sleek Del Mar Volume II nyárias színeitől a legszürkébb időjárás esetén is garantáltan jobb lesz a kedvünk! :) Ezt a tapasztalat mondatja velem, melyet az elmúlt napokban gyűjtöttem, míg a mai tesztet raktam össze nektek! 


Egy sminket már mutattam a blogon, ami a palettával készült, ma pedig végre alaposabban is szemügyre vesszük! Ha kíváncsiak vagytok rá, tartsatok velem! :)

Prológus

Ezúton is elnézésetek kérem, hogy a sminkes poszt után ennyit kellett várni a paletta komplett tesztjére! Két dolog vetette vissza a munkálatokat. Az egyik, hogy a Maybelline The Nudes paletta a vártnál előbb került hozzám, maga mögé utasítva ezzel az írnivalók listáján a mai tesztet. A másik dolog pedig az itteni éghajlat. Itt tudnillik, még mindig tart az ősz - nem a tavasz, nem a tél, az ŐSZ. Tegnap, június 2-án vastag pulcsiban és bélelt kabátban mentem az utcára... Ilyen körülmények között az ember lányának nincs nagy kedve Balcsi-hangulatba sminkelni magát. :( Emiatt sajnos még ma sem tudok jól megalapozott véleményt mondani a szemhéjpúderek tartósságáról, ugyanis többnyire a négy falnak készítettem csak sminkeket vele... 

Kilátások a nyári időjárásra: egyik ismerősömmel beszélgettem úgy két hete, hogy vajon mikor jön már a nyár. Mire visszakérdezett, hogy milyen nyárról beszélek, hiszen az már megvolt május elején, amikor 3 napig 20 fok volt.
Ja. Bocsi. D'oh.


A külcsíny

A paletta külső megjenése hozza a jól bevált Sleek csomagolást: szuperül záródó, lapos, fekete, starpabíró borításban laknak a szemhéjpúderek, ami pontosan ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír, melyeket a Sleek pirosító trióról szóló bejegyzésemben már alaposan kiveséztem. Azonban itt még néhány szót szentelnék a papírdoboznak, ami eltér az állandó kollekciós paletták minimál dizájnú fekete dobozától. Limitált kiadásról lévén szó, a Sleek Del Mar 2 egy különleges, színvilágában nagyon eltalát, szemet gyönyörködtető, trópusi pálmafás dobozkát kapott, ami egyébként egy az egyben illeszkedik a szemhéjpúderek színeihez. 



Természetesen ebből a palettából sem maradt ki a kétvégű szivacsos applikátor, amit én általában nem szoktam használni. Ugyanígy a kis fólia sem marad el a színek neveivel. Tudjátok, hogy a szemhéjpúdernevek engem nem hoznak lázba, de az alábbi fotón ti nyugodtan csodáljátok meg őket.



Színek és szvaccsok 

Mégha csak saját magam szórakoztatására is, de nagy felüdülés a sok nude paletta között egy ilyen színesebb darabbal játszadozni! :) Bizony-bizony, nem éppen egy klasszikus darabról van szó, de a maga kategóriájában feltétlenül jónak tartom a színek összeválogatását. A melegebb árnyalatok mellett - korall, sárga, arany - helyet kaptak a hűvösebb türkízes színek is. Ha mindez nem volna elég, egészen nude színeket is találunk a palettában: például az Ushuaia egy meleg, világos tejeskávé szín, míg a Siesta egy sötét lilába hajló barna. A színválogatás mellett az elrendezés is nagyon csinos, engem teljesen megvett magának.


A színek kihasználhatóságára sem lehet panaszunk, vannak itt csodás highlight (Loco és Pearl) és satírozó árnyalatok (Ushuaia és Puro), a Siesta pedig olyan jól pigmentált sötét szemhéjpúder, hogy tökéletesen mélyíthető vele a külső V, számomra kiváltja a hiányzó matt feketét. Matt színekben a paletta különösen erősnek mondható, hiszen a 12 szemhéjpúderből 7 matt, 3 fényes és 2 mikroglitteres. Egy pillanatban úgy gondoltam, hogy jó lenne, ha legalább az egyik élénkebb szín fényes lenne a matt helyett. Aztán felfedeztem, hogyha a beszédes nevű Pearl, gyöngyházas színből az ujjunk segítségével az adott matt szemhéjpúderre ütögetünk, ez a probléma is ügyesen áthidalható.


A két Del Mar tesót összehasonlítva láthatjuk, hogy a paletták jól kiegészítik egymást. A sötét türkíz szín ismétlődni látszik. Összehasonlító színmintákat nem hoztam, de nagyon közeli rokonságban vannak, árnyalatnyi különbséggel. Ha a két paletta közül választani kellene, én a II-est választanám, szerintem a színek itt sokkal jobban kombinálhatók, és szebb a palettán belüli színátmenetes elrendezés a nagy összevisszasághoz képest.


Jöjjenek hát a színminták, melyeket alapozóra húztam meg az ujjammal!

Az első négyesben köszön vissza a már említett két highlight szín (Loco és Pearl). Mindkettő nagyon krémes, csak úgy felsiklott a bőrömre, emelett nagyon finom fényük van, így nemcsak a belső szemzug, de akár az arc fényesítésére is alkalmasak lehetnek. Szintén itt találjuk az egyik satírozó színt (Ushuaia), mellyel a legélénkebb sminkek szélét is szépen el lehet dolgozni. A San Anotnio alapja szintén matt viszont mikroglitterek díszitik. Ő is, és az Ushuaia is szépen építhetőek.


A következő négyesfogatban mosolyog a matt sárga (Ibiza Rocks), ami rendkívül pigmentált, és ugyanez mondható el a mellette csücsülő aranyról (Zoola) is! A másik két matt árnyalatról a kis jegyzetembe nem írtam fel semmit, ami azt jelenteni, hogy rendben teszik a dolgukat. :)   


Az alábbi képen a matt sötétzöld (Pura Vida) a palettában rendkívül mélynek látszik, ám a valóság sokkal közelebb áll a szvaccshoz (és a fentebbi csak a szemhéjpúdereket mutató fotóhoz). A szín mindenképp sötétnek mondható, de a benne levő szürke derengés valahogy elveszi a mélységét. A Spotlight ismét egy matt alapú glitteres szürke. A sötét türkíz, matt Ocean Beach rendben van, a legvégére maradt barnás-lilás Siesta pedig matt szemhéjpúder létére egy valódi pigmentbomba, egyszerűen brutális!



Bevetésen 

A szemhéjpúderekkel összességében kellemes dolgozni, jól satírozhatók. Mivel élénkebb színekről van szó a szokásos szemhéjalap fölé mindenképpen ajánlanám, hogy vigyünk fel egy réteg fehér krémes szemfestéket vagy satírozzuk be a szemhéjunkat fehér szemceruzával. Ez segíteni fog, hogy a színek a szemünkön is olyan vibrálóak legyenek, mint a palettában.

Sminkelés közben nem jellemző a kihullás, viszont a türkízekkel mindenkit nagy óvatosságra intenék, mert a legpicuribb morzsa is, amit egy nude szemfestéknél talán észre sem vennénk, katasztrófához vezethet! Javaslom, hogy az alapozás előtt készítsük el a szemsminket, majd a szemünk alatti részt húzzuk le egy sminklemosós vattakoronggal, különben az aprócska morzsák is kékes színezetet adhatnak a felkerülő alapozónak, korrektornak!


Nem volt tervben, hogy külön sminket készítek a teszthez, de nem bírtam megállni, így a korábban bemutatott tesztsmink után készítettem egy türkíz variációt is! :) A szemhéjam középső részére került a világosabb türkíz árnyalat, a külső harmadra pedig a sötétebb. A szemhéjam szemzughoz közeli részére a sárgát vittem fel, a legbelsőbb sarkot pedig az arannyal fényesítettem. A szemhéjam közepére a fehér gyöngyházas árnyalatot tapogattam fel az ujjammal, így ez a terület szép fényt kapott. A külső V-t a barnás lila árnyalattal erősítettem, a smink felső szélét pedig az Ushuaiaval dolgoztam el. A sminket egy közepes vastagságú tuvonallal egészítettem ki, a szempilláimat göndörítettem és spiráloztam, végül pedig a felső vízvonalam fekete, az alsót pedig barna szemceruzával húztam ki.


A palettával a napokban egy nude sminket is elkészítettem, melyről fotót az Instagram oldalamon láthattok, itt


Összegzés

A Sleek a Del Mar Volume II-ben olyan palettát alkotott, melynek minden színe játékra hív, és a legbrittebb szürke nyári napokba is egy kis életet varázsol. A színválogatás nagyon jól eltalált, a szemhéjpúderek nagyon jól kombinálhatók egymással, ráadásul az élénk szemsminkek mellett akár visszafogottabb, hétköznapi sminket is készíthetünk a vele. A szemhéjpúdereket funkció szempontjából is nagyon ügyesen válogatták össze, hiszen fényesítő, satírozó és a külső V sötétítésére alkalmas színt is kapunk a palettában. Emelett a Pearl árnyalat segítségével a matt színeket könnyedén fényessé tehetjük, tovább bővítve ezzel a Del Mar II-ben rejlő lehetőségeket.  

A színekkel - kellő odafigyeléssel - szépen lehet dolgozni. A fentebb részletezett okok miatt nem nyílt lehetőségem a szemhéjpúderek tartósságának beható tesztelésére, annyit mondhatok viszont, hogy a leghosszabb ideig (kb. 5 órán át) fenntartott smink szépen megmaradt. Ám a Sleekkel kapcsolatos általános tapasztalat azt súgja, hogy a tartósság sem lehet gond. Így mindezt mérlegre téve, én ezennel kikáltom a palettát Valódi Boszorkányságnak!

Ár: £7.99-ért vásároltam a Superdrugban.
Magyarországon kapható: 2885 Ft-ért megvásárolható a Make Up Plazaban.
ZsebBoszi Index: 5/5


Kacérkodtok a Sleek Del Mar II beszerzésével? 
Vagy esetleg meg van már? :) 

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

12 megjegyzés:

  1. Nálunk kánikula van...utálom. De remélem jövőjhéten tényleg jön a hidegfront.
    Nagyon szép a sminked. Abszolút nyári ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akarok tudni az otthoni nyárról! :'(:'(:'( Nekem még a kánikula is hiányzik! Szeretném hordani a szandálkámat és a szép nyári ruháimat! :'(
      Köszönöm a bókot a sminkre! :3

      Törlés
  2. Eddig nem tervezgettem ezt a palettát, de ez a teszt és a sminked komolyan elgondolkodtatott. Az egyetlen probléma, hogy így is halomban áll otthon az ilyen élénkebb színvilágú Sleek paletta, érintetlenül :S Tényleg gyönyörű színek vannak benne, csak én meg megmaradtam a nude színeknél, és nem is vagyok biztos benne, hogy jól állnának ezek az árnyalatok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánatot kérek, hogy kísértésbe vittelek! :D Azért örülök, hogy ezek szerint a poszt jól sikerült! ^.^ Ha ez megnyugtat, én is inkább Sleek paletta gyűjtőnek, semmint használónak mondanám magam, a mindennapokban én is inkább a nude palettáimhoz nyúlok. :D

      Törlés
  3. Nagyon szép smink, sajnos nekem biztosan nem állna jól. Azért arra kíváncsi lennék, hogy zöldes-kékes szemhez milyen sminket hoznál össze, ami hordható nappal is :) Nagyon szeretem a Sleek palettákat, van is belőle három, de nincs igazán kihasználva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Az egyik kékszemű barátnőm sötétzöld szemceruzával szokott húzni vékonyka "tusvonalat", amit elmaszatol. Neki nagyon jól áll, esetleg érdemes kipróbálni! :) Sajnos nem hemzsegnek körülöttem a kékszemű vállalkozó szellemű leányok, akik hagynák, hogy ilyesmikkel kísérletezzek rajtuk - de a más szemszínűek sem sajnos, pedig nagyon élvezném! :D

      Törlés
    2. Zöldes kékes szemhez ebből a palettából? Bőrszín árnyalattól függően a hidegebb türkizes színek lehetnek gyönyörűek rajtad, vagy a melegebb korallosak. Én a halványabb lilákkal is szívesen kísérletezek, különleges fényt tudnak csempészni a kék szemekbe. Nappalra is nyugodtan lehet hordani (szerintem) színeket, azzal szoktam (volt) trükközni, hogy csak a mozgó szemhéj részre teszek élénk árnyalatot, és földszínekkel lágyítom, így alig feltűnő, vagy színes "tus"vonal, akár ceruzával, elmaszatolva, akár szemhéjpúderrel, tusecsettel megrajzolva. Nagyon hódít most a nude szemhéj színes alsó vízvonal trend is, az is maximálisan hordható hétköznapokra, kék vagy zöld ceruzával pl.

      Törlés
  4. Ez a paletta egy álom...képtelen vagyok lebeszélni róla magamat....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben a lebeszélésben én sem tudok segíteni sajnos! Bocsi! :D

      Törlés
  5. Szerintem bármilyen szemszínhez jól kihasználható lehet ez a paletta, mert nemcsak a szemszín számít, hanem a haj és a bőr színe és tónusa is. Legalábbis nekem elvileg nem lenne szabad kék szemfestést alkalmaznom, mégis jól áll :-) Szép lett a smink, és már-már meghozod a kedvem ehhez a palettához :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek veled, szerintem is mindenféle szemszínhez lehet találni ebben a palettában megfelelő szemhéjpúdert. Köszönöm, örülök, hogy tetszik a smink! ^.^ Ha elcsábulnál a palettára, ne halogasd sokáig, mert limitált kiadás - a Superdrugban nálunk már nincs egy darab sem belőle...!
      (Milyen kis galád vagyok, hogy mindenkit kísértésbe viszek! :D:D:D)

      Törlés
  6. Gyönyörű színei vannak ennek a palettának! :)
    Egyre inkább a Sleek paletták szerelmese leszek, az utolsó három vásárolt palettám tőlük van. A bejegyzésed után ezután is vágyakozom, de el kellene ajándékoznom egy másikat, mert túl sok palettám van, ennyit nem használnék ki. (most így leírva nem is tűnik rossz ötletnek, de természetesen nem Sleeknek mondanék búcsút :D

    VálaszTörlés