Smink-tárlat ★ Szempillaspirál-temető - Hány szempillaspirál lenne az ideális?

, , 17 komment
Sziasztok!

Ma egy új bejegyzésfajtával jelentkezem, ami a Smink-tárlat elnevezést kapta. Ebben a rovatban különöböző témák köré szervezve invitállak titeket egy kis tárlatvezetésre a Boszisminktárba. :) Épp nagytakarítok a dolgaim között, és ma az öreg szempillaspiráljaimat selejteztem ki. Ám mielőtt végső búcsút vennék tőlük, szeretnék róluk megemlékezni a blogon. :)


Ha kíváncsiak vagytok néhány tömör spiráltesztre, olvassatok tovább! :)


Prológus

Mindjárt az elején leszögezném, hogy az a mennyiségű szempillaspirál, ami nálam felgyűlt (és a mai darabok csak azok, amik már kilehellték a lelküket!), egyáltalán nem normális, ezért senki ne érezze azt, hogy esetleg le van maradva, ha éppenséggel csak egy spirálja van, amiben mondjuk bárhol-bármikor megbízik. Sokáig nekem is egyszerre csak egy volt használatban, és így mindegyiket addig tudtam használni, amíg el nem fogyott. 

Ez az áldásos állapot addig tartott, míg el nem kapott úgy egy másfél éve az "én megtalálom a világ legjobb szempillaspirálját" életérzés. Azóta egy rakás spirált összevásároltam. Előfordult olyan is, hogy egyszerre kettőt vettem - no komment... -.- Nos, ekkora felhozatal mellett - mint azt látni fogjátok - lassan csodaszámba megy, ha azért kell eldobnom egy szempillaspirált, mert kifogyott... De ne is szaporítsuk a szót, fogjunk neki a tárlatnak! :) A spirálokat ABC sorrendben sorakoztattam fel. Mivel "halott" spirálokról van szó, a szememen nem tudom megmutatni őket, cserébe viszont igyekeztem érzékletesen leírni, hogy melyik mit tud. :)


A tárlat




1. Benefit They're Real (kb. 8200 Ft)
Ezt a spirált egy kihagyhatatlan akcióban vettem egyik repülőutamon hazafelé £12-ért a £19.50-es bolti ár helyett. Mivel a csapból is ez folyt akkoriban, egyszerűen nem bírtam ott hagyni. A csinos csomagolás egy hosszú, egyenes gumis kefét rejt, aminek a végén is kis tüskék vannak, melyekkel a belső szemzug legkisebb pilláit is ügyesen el lehet érni. Eleinte a kefe hajlamos volt töménytelen mennyiségű festéket felvenni, de ez a használat során, ahogy sűrűsödött a festék, normalizálódott.


A hatás tényleg, wow, hosszú, vastag (de nem póklábas) pillák, erős, egész napon át tartó hatás. Ezek után jogos a kérdésetek: akkor mégis hogyan száradhatott rám? Sajnos a hibája az volt, hogy a hatalmas szempilláim ahogy hozzáértek a szemöldökcsontomhoz, szépnek éppen nem mondható maszatot hagytak maguk után. Még ha ez előzetes púderezéssel ki is védhető némelyest, a legtöbbször maszatmentes spirálokhoz nyúltam ehelyett. :( Valószínűsítem, hogy akiknek nem rejtett szemhéja van, és a pillák nehezebben érik el a szemöldökcsontot, ez a probléma nem merül fel. 


~~~

2. Essence Lash Base (kb. 800 Ft)
Ebben az esetben egy szempilla primerről beszélünk, ami egy normál, fekete szempillaspirál alá felkenve fokozza annak dúsító, hosszabbító hatását. Ezt az utolsó szóig meg is tudom erősíteni, ám azért kellett egy kis idő, amíg kitanultam a helyes használatát. Fontos, hogy csak egy vékony réteget vigyünk fel, különben a második rétegben felvitt fekete spirál könnyen szürkévé változhat a szempilláinkon, ami nem túl vonzó látvány.


A spirálnak egyébként klasszikus keféje van, ami nálam olyan jól bevált, hogy ezután direkt olyan fekete spirált kerestem, aminek hasonló keféje van: nagyon szépen szétválasztotta a pilláimat, és a festéket is egyenletesen és csomómentes vitte fel. A halál oka itt a szavatossági idő lejárta volt, vagyis a terméket itt sem sikerült elhasználni. Ez nem azért történt, mert a terméket nem szerettem, hanem egyszerűen azért, mert elkapott a nagy kísérletezési vágy, hogy mit lehet kihozni két különböző hatású spirál rétegezéséből. A kísérletek eredményei időnként olyan meggyőzőek voltak, hogy egy idő után már elfelejtettem ezután a kis Hófehérke után nyúlni. Ettől függetlenül színes szempillaspirálok mellé csak ajánlani tudom, mivel sötét pillákon kihozza a színes festékek élénkségét.


~~~

3. Essence Lash Princess (1250 Ft)
Ez a spirál még tavasszal került hozzám, amikor engem is elért a csomagolás körüli őrület. Személyesen annyira nem tetszett, mint ahogy a legtöbb tesztben áradoztak róla. Elnézést kérek azoktól, akiknek a következő szavaimmal a szívébe tiprok, de szerintem kicsit gagyi a gumi díszítés a kupakon. Ellenben a különleges vipera alakú spirálfej (ami egyébként egy klasszikus sörtés kefe) meggyőzött, és végül megvettem azzal a szándékkal, hogy én is írok róla a blogon.


Igen ám, de a zsírúj spirál már az első használatkor katasztrofális teljesítményt nyújtott. Egész konkrétan olyat, mintha be lenne száradva. És valószínűleg be is volt, mivel első alkalommal, amikor a terméket a kezembe vettem, nem záródott rendesen, de már kijöttem a boltból, és nem tudtam visszavinni. Ezúton szeretnék megkérni minden kedves hölgyet, aki valaha kibontott drogériában szempillaspirált, hogy többé ne tegye! Ha azt hiszi bárki is, hogy a stika szempillaspirál-tesztelés sosem fog kiderülni, jelzem, hogy DE IGEN, KI FOG, és az a pórul járt valaki, aki az előtesztelt spirállal megy haza, látatlanban is nyomdafestéket nem tűrő stílusban fogja emlegetni a tesztelőt! Ezt senki nem kívánhatja magának. Ugye. A traumán a mai napig nem tettem túl magam, ezért meg sem kíséreltem újravásárolni, pedig azóta is csupa jót hallok csak róla. :(


~~~

4. Essence Multi Action Blackest Black (950 Ft)
Ez a kicsike volt az, amit akkor vettem meg, amikor a Lash Base keféjéhez hasonló fejű spirált kerestem. Szétválasztotta a szempillákat és némileg hosszabbította is őket. Nem hivalkodó, de mégis szép pillákat eredményezett. A kefe szuperül működött: kellő mennyiségű festéket vett fel, és egyenletesen oszlatta el a pillákon.


Viszont a festék az elejétől fogva pergett, ami az idő előrehaladtával egyre rosszabb lett, mert a festék elkezdett vészesen sűrűsödni. 2-3 hónap múlva már egészen száraz volt. Így a halál oka nála egyértelműen az idő előtti beszáradás volt, de nem azért mert nem használtam, hanem inkább a festék gyengébb minősége miatt. :(


~~~

5. Max Factor Masterpiece Transform (kb. 4000 Ft)
Erről a spirálról részletes tesztet is olvashattok a blogon. Ezt annyival egészíteném ki, hogy miután a festék kissé besűrűsödött, sokkal kezelhetőbb volt, olyannnyira, hogy amikor műszempilla hatású pillákra vágytam, csak ehhez nyúltam.


Így a vége felé a kedvenc felhasználási módszerem a rétegezés volt, vagyis először ebből vittem fel a pilláimra, majd egy szétválasztásban jeleskedő spirállal (pl. Benefit Roller Lash) mentem át rajtuk még egyszer. A spirál szavatossága lejárt, de már csak nagyon kevés maradt benne. Komolyan gondolkodom rajta, hogy újraveszem.


~~~

6. Maybelline The Colossal Go Extreme! Volum' (vízálló) (kb. 2000 Ft)
Sajnos erre a spirálra nem éppen vidám apropóból volt szükségem, akkor vettem, amikor temetésre kellett mennem. Jól bírta a könnyzáport... :'( Amit erről a spirálról tudni érdemes, hogy hatalmas, klasszikus keféje van, ami elsőre furcsa lehet. Ám ha hozzászokunk, garantáltak a szépen szétválasztott, kecses, hosszú szempillák - amik ráadásul nem maszatolják össze a szemöldökcsontot sem! 


Végül aztán ebből a spirálból is rengeteg megmaradt mire lejárt a szavatossági ideje, mert mindig tartogattam arra az esetre, ha véletlenül csobbanni mennénk valahova, de erre sajnos nem került sor. (Most meg hogy a nyaralásunk meg van szervezve, mehetek másik vízálló spirált venni... Murphy.) Mielőtt kiszavaztam volna, a Catrice Glamour Doll spirálommal kombináltam, mert így kivédtem a Catrice maszatolódását és a Colossal a pillák hosszát is megdobta.


~~~

7. Rimmel Wonder'full Extreme Black (2400 Ft)
Most hogy a spirálokat szavatossági idő szempontjából nézegettem, feltűnt, hogy a Rimmel spirálok 12 hónapig jók, míg az összes többi, ami a kezemben megfordult (Essence, Catrice, Maybelline, Max Faxtor, Benefit, L'Oréal), a papírforma szerint csak 6 hónapig bírja. Emlékszem, hogy ezt a spirált tavaly ősszel vettem október magasságában, de már egy jóideje rettenetes szaga van... Hát ennyit a 12 hónapról.


Egyébként itt egy gumis kefés delikvenssel állunk szemben, ami meg kell hagyni, szépen szétválasztja a pillákat, és már az elejétől kezdve megfelelő mennyiségű terméket vitt fel. Viszont ezen kívül nehéz róla még pozitív dolgokat mondani. A hatás túlzottan is természetes, amit bár egy második réteggel intenzívebbé lehet tenni, ez egyben a festék pergését is felerősíti... A legtöbbször a Max Factor spirál fölött használtam a vége felé, mert a keféje szépen átfésülte az esetlegesen összetapadt pillákat. 


~~~

8. Rimmel Xxtreme (kb. 2000 Ft)
Ez a spirál se nem romlott meg, se nem száradt be, sőt még csak el sem fogyott. Ez a spirál egy olyan szintű csalódás volt, hogy 1 hét után hagytam az egészet. Persze a megítélését erősen befolyásolta, hogy előtte egy héttel a Maybelline Lash Sensationalt teszteltem, ami mellett mondjuk ki, labdába sem rúg. Hiába a hasonló, gumis kefe, nem hozza ugyanazt a szintet.


A csomagolás szerintem katasztrofálisan ronda, csak azért vettem meg, mert valami bazinagy akcióban árulták, és gondoltam, jó alapanyag lesz a blogra - hát még sajnos az említés szintjét sem ütötte meg. Ahogy a másik rimmeles társa, ez sem ad semmilyen karaktert a szempilláknak, ráadásul ez is potyogott már közvetlen bontás után (pedig le volt fóliáza, szóval ezt nem nyitogatta senki előttem). Ex-extrém felejtős darab...


~~~

Végszó - Hány spirál lenne ideális?

Minekután a fentiekben nem kevesebb, mint 8 spirálnak intettem búcsút, úgy, hogy még maradt bennük termék, úgy érzem, ezt a kérdést mindenképpen érdemes feltenni. Első körben azt mondanám, ha valaki megtalálja azt a spirált, amire minden körülmények között számíthat, és hűséges is tud lenni hozzá, szerencsésnek mondhatja magát. Ha nem lennék egy hűtlen ribanc, feleségül mennék a Maybelline Lash Sensationalhoz vagy a Max Factor Clump Defy-hoz ... de még olyan fiatal vagyok, nem köthetem le magam egyetlen spirál mellett, hisz oly sok spirál van még a világban, és engem hajt a megismerés vágya... :D:D:D

Ha poligám típusok vagytok (de a több spirálhoz kitartóan hűek vagytok), akkor azt mondom, érdemes két olyan spirált párhuzamosan fenntartani, amelyek tulajdonságaikban kigészíthetik egymást. Így ha külön-külön vagy rétegezve használjátok őket, 2 + 1 féle szempillát rebegtethettek. :) Ha a két szempillaspirál közül az egyik vízálló is, akkor nagy valószínűséggel megtaláltátok a számotokra verhetetlen párost! :)

Hogy kettőnél többet érdemes-e egyszerre kibontva tartani? Emlékeim szerint, amíg még egyszerre csak egy spirált tartottam nyitva, azt is addig használtam, amíg nem száradt be vagy romlott meg, ami szerintem időnként túl volt már a "megengedett" 6 hónapon. Ezért úgy gondolom, hogy még intenzív használat mellett is sanszos, hogyha kettőnél többet használunk egyidőben, bizonyos mennyiségű termék rajtunk fog maradni... Ilyenkor vetődik fel a kérdés, hogy miért nem árulják a spirálokat kisebb kiszerelésben...?

Végezetül egy tipp: ha megtaláljátok álmaitok szétválasztó spirálkeféjét, miután a festék elfogyott, érdemes a kefét megtartani. Csak le kell tisztítani, és onnantól jó szolgálatot tehet, ha egy másik termék összetpasztotta a pilláitok! ;)


Ti hogy álltok a spirálokkal? 
Monogámok, poligámok vagy csapongóak vagytok ti is, mint én? 
Lenne olyan szempillaspirál, aminek szívesen látnátok a tesztjét a blogon? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

17 megjegyzés:

  1. Szuper bejegyzés, mint ahogy meg is beszéltük, nekem is hasonlóak a tapasztalataim! A Lash Princess-t meg megveszem neked, én nagyon szeretem még akkor is, ha nem tökéletes. Én is jóideje tervezek egy hasonló bejegyzést, ott majd leírom! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Várom azt a bejegyzést! :) Ami pedig a Lash Princesst illeti... <3 Előléptetlek a blog második legnagyobb szponzorává... a ZsebVarázsló után. :D:D:D

      Törlés
    2. Megtisztelő! :-) <3

      Törlés
  2. Én is meg akartam venni :)
    Régen nagyon sokat használtam a Maybelline sárga kolosszálját..aztán Elkezdtem mást is venni..nekem általában a L'oreal spirálok jönnek be.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért nem fogtok összeveszni ezen, ugye? :D Édik vagytok mindketten. <3
      Egy L'Oréal spirált fogok nem sokára tesztelni, de most egy időre szerintem elég a spirál a blogon. :D:D:D

      Törlés
  3. Nekem a lash princess brutálisan leszerepelt...(nem szeretek bejegyzések alatt "önreklámozni", de hihetetlen, amit a pilláimmal művelt: http://fairyindawn.blogspot.hu/2015/02/hercegno.html)
    Minden ismerősömnek bevált, és ezért mertem megvenni, de úgy tűnik, velem nem tud együtt működni...megesik...:D

    Amúgy nekem öt spirálom van, és éppen nagytakarítottam, és szelektáltam, hogy miket adjak oda unokatesómnak, miket dobjak ki, stb...és egyiktől se tudtam megválni...Van egy vízálló (ő A spirál nekem), egy sima (mert tesztelgetős emberke vagyok), és három színes...xD
    Szóval szerintem embere válogatja az "ideális spirálszámot"...

    De nagyon tetszik a bejegyzésed, várom a következő "részeket" majd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most hogy összefogott a ZsebBoszi Megsegítő Szervezet (ZsMSz), azt hiszem semmi nem ment meg attól, hogy a Lash Princessről én is kiforrott véleményt alkossak majd. :D
      Igen, az ideális spirálszámba nem vettem bele a színes spirálokat, mert azok tuti megdobják ezt a számot... :)
      Nagyon örülök neki, hogy tetszett a bejegyzés, de azt nem ígérem, hogy hamar lesz újabb spiráltemetős poszt. :D Másféle sminktermékekből viszont sanszos, hogy összehozok valamit... Ami azt illeti, tökjó ötletet is adtál! Köszönöm! ^.^

      Törlés
    2. Nagyon kíváncsi leszek a te tesztedre is egyébként! :D
      Remélem te is a "bevált" tábort fogod erősíteni nem azt, amelyikbe engem tett a spirál...:D

      Ó igen, sejtettem, hogy nem mostanában lesz, de nagyon szeretem az ilyen összegzős posztokat...:)
      (Mondjuk a más sminktermékekre is kíváncsi leszek...:D)

      Törlés
    3. Én is remélem, hogy egy jobb darab kerül hozzám, és sajnálom, hogy neked nem jött be! Nem ígérem biztosra a másik sminktermékes posztot, mert egyelőre nagy fejtörésben vagyok, de ha lesz, mindenképp látni fogod! :) Addig is remélem, találsz más kedvedrevaló olvasnivalókat! ^.^

      Törlés
  4. A Rimmel xxtreme spirált én is utáltam, viszont nálam fordítva volt a dolog, addig nem nyitottam ki a Maybelline Lash-t amíg el nem használtam.( igazából nem fogyott ki teljesen, de már kidobtam). Felfogadtam, hogy többet Rimmel spirált nem veszek.
    Nekem az Essence lash princess nagyon bevált. Kettőt elhasználtam és a harmadik most várja a sorsát, a zöld társával együtt ( arra is nagyon kíváncsi vagyok mit tud).
    Az Essence Multi Action Blackest Black-ből nekem a zöld változat volt meg. Abszolút hétköznapi, kb. semmit sem csinált a pilláimmal, így ő is hamar ment a kukába.
    Próbálok egy spirált használni egyszerre, néha azért már megunom, és akkor előveszem a következőt. Most is a két Essence bontatlanul várja a sorsát itthon, de erős vagyok és nem nyitom ki őket. :D
    Nagyon hasznos bejegyzés volt!
    (bocsi a szómenésért :D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a hosszú kommentet, nagyon örülök, hogyha az olvasók is megosztják velem a véleményüket! ^.^ Irigyellek, hogy képes vagy ilyen önmegtartóztatásra, és csak 1-2 spirált használsz egyszerre! :D Annyian mondjátok ezt a Lash Princesst, hogy most már kezdek nagyon kíváncsi lenni arra, hogy milyen, amikor nincs beszáradva. :D

      Törlés
  5. Amikor olvastam, hogy bontott Lash Princess került hozzád, nekem is rögtön az villant be, hogy veszek neked egy másikat, ha jól emlékszem, jössz is haza hamarosan. :-) De látom, hogy már annyi lenne belőle, hogy egy ilyen posztot meg lehetne tölteni csak azzal. :-D
    Szóval a Lash Princess nekem is bejött. :-) A gumis részt én nem a kinézete miatt, hanem a praktikussága miatt szeretem, így nem csúszik meg még véletlenül sem.
    A Maybelline spirálból nekem a nem vízálló változat van meg és imádom. A Max Factor nálam is nagy kedvenc, egyedül a csomagolás kopása miatt vagyok rá mérges egy picit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem tökpoén lenne egy olyan Lash Princess teszt, ahol szépen végig mennék hogy: Lash Princess Julcsitól, Lash Princess Elenitől, Lash Princess Ágitól... :D Most hogy mondod, a Max Factor nekem is kopik kicsit, de nem vészes.
      Egyébként lányok, most jut eszembe, hogy a Lancome Hypnose spirálom is bontva vettem. :D Valaki aki esetleg újravenné nekem? Nem? A fene... :D:D:D
      Ági, Lash Princess nélkül is tárgyalhatunk egy taliról! ;)

      Törlés
  6. Annyira jól szórakoztam! Szuper bejegyzés! :D én monogám típus vagyok, a nagy szerelmem a maybelline the colossal volum express, és ha ki is próbálok mást, mindig visszatérek hozzá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszett a poszt! :):):) Örömmel hallom, hogy az olvasóim között erős akaratú, monogám beállítottságú hölgyek is vannak! ^.^ Olyan sok Maybelline spirált eddig nem próbáltam, de amikkel eddig összehozott a sors, azokkal elégedett voltam, és a közvélemény szerint is erős a Maybelline spirálok terén - tuti, hogy ezt-azt még kipróbálok tőlük a jövőben! :)

      Törlés
  7. Jó kis poszt volt, én is szeretem váltogatni a spirálokat, szeretem olvasni a teszteket róluk. Én kb 1 évvel ezelőttig, 1 max 2 spirált használtam, aztán elszaladt a ló.. nyertem nyereményjátékon, kaptam szettben, ajándékba, stb, és azon kaptam magam, hogy meg van bontva 6 spirál. 2 nagyjából gyorsan kiesett, mert szörnyűek voltak, maradt 4, azokat váltogattam. Most ott tartok, hogy használok kettőt, egyet ma reggel raktam már félre, mert elég rég bontottam ki. A következő amit kiszanálok a Princess lesz. Én elvoltam vele, nem dobok tőle egy hátast. Van még kettő bontatlanom. Ja, ez már új "turnus", én kb sosem veszek ugyanolyan spirált. :D Az egyetlen állandó a Lovely kis sárgája, de most abból pont nincs otthon. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszett a bejegyzés! :) A Lash Princess mellett a Lovely "kis sárgája", amiről rengeteg hallok, még lehet, hogy annak adok egy esélyt... Bár igazság szerint engem mindig vonz az új varázsa... Szörnyű vagyok! :D:D:D

      Törlés