Kihívás ★ Körmös technikák - 8. Water colour

, , 12 komment
Halihó! 

Elérkeztünk a Körmös technikák kihívás utolsó köréhez... Kicsit szomorú vagyok, mert az egyik legizgalmasabb kihívás volt, amin eddig résztvettem. Node, ahelyett, hogy krokodilkönnyek hullatásába kezdenék, inkább megmutatom nektek az eheti, "water colours" technikával készült manikűrömet. :)


Hogy hogyan sikerült megszelídíteni a mai technikát, az alább kiderül! ^.^


Prológus

Hogy a szomorkodós bevezetőt egy kicsit feloldjam, itt mindenképpen szeretném elmondani, hogy bár valóban szomorú vagyok, hogy ez a kihívás véget ér, egyben nagyon örülök, hogy résztvettem benne, mert szuper új trükkökkel bővült az eszköztáram. Sokat közülük biztos, hogy használni fogok a jövőben is (nem, nem a water marble-re gondolok :D). Köszi, Timi ezúton is a szuper ötletért és a lebonyolításért! ^.^ Alig várom a következő kihívást!!!


A manikűr

A mai körmökhöz nem volt inspirációs forrásom. Ösztönösen kiválasztottam négy színt a kollekciómból, majd elkezdtem velük "művészkedni". A végeredmény úgy nézett ki, mint egy batikolt póló a 90-es évekből. Ezárt próbáltam egy kicsit tompítani a színeket, és egy modernebb vonalat adni neki, így egy geometrikus mintával nyomdáztam a színes alapra fehér nyomdalakkal. A díszítést csak az egyik kezemen készítettem el, mivel valahogy úgy éreztem, hogy így ősszel ez a világos manikűr egyenesen világít a körmeimen. :D




Hogyan készült?

Eredetileg abban sántikáltam, hogy kicsit csalok, és akril festéket fogok vízzel higítani, és azzal készítem el az alapot. Igen ám, de bárhogy próbáltam eloszlatni a vizes festéket a körmeimen, egyszerűen összeugrott egy kis csíkká vagy pöttyé az egész folyadék. Így nem volt más, kénytelen voltam az eredeti technikát alkalmazni körömlakkokkal. :D 


Szóval miután alaplakkoztam (Eveline 8in1), felvittem két réteget a fehér lakkból (Avon Iceberg Snow), és erre pedig fedőlakk került (China Glaze Evergalze Active Top Coat). Ezután egy kis műanyag dobozka műanyag fedelére - mint egy keverő palettára - pöttyintettem először a kék lakkból (Barry M Blue Grape) majd egy nagyobb fejű körmös ecsetet lakklemosóba mártottam, és jól felhigítottam vele a pöttyöt. A higított festékkel aztán random helyekre pacsmagoltam a körmeimen.


A műveletet követően ugyanígy tettem a bogyószínű (Barry M Pomegranate), a zöld (KIKO 343) és a sárga (Moyra, Sahara) lakkokkal is. Hallottam, hogy a technika nem minden lemosóval működik, ezért fontosnak tartom megjegyezni, hogy én a rossmanos acetonmentes lemosót használtam, és úgy működött, ahogy a nagykönyvben meg van írva. :) A pacsmagolás után újabb réteg fedőlakk következett, amire jött a nyomdázás egy fehér nyomdalakkal (MoYou fehér nyomdalakk) egy geometrikus Pet'la lemezről (Pet'la Microspoke). A végeredményt fedőlakkal tettem szép fényessé. :)



Összefoglalás

Ez immáron a harmadik teljes egészében teljesített körmös kihívásom. :) Ahogy az eddigi kettőnél, most is készítettem egy kis összefoglaló montázst a kihívásban készített manikűrjeimről. A különböző manikűröket a következő linkekre kattintva eleveníthetitek fel: celluxos, water marble, ombre, dry marble, körömdíszek, dry brush, és saran wrap. Így visszatekintve a legbüszkébb a celluxosra vagyok, de legnagyobb örömmel a saran wrapos, levélkés manikűrt viseltem. :)


Ti próbáltátok már a water colour technikát?
Nektek melyik volt a kedvenc manikűrötök, azok közül, amiket a kihívás alatt készítettem? :)

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi

Ui.: A többiek manikűrjeit is mindenképpen csekkoljátok!

12 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett, a nyomda szuperül mutat rajta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Igen, szerintem is sokat dobott rajta a nyomda. :)

      Törlés
  2. Nagyon rendben van ez a manikűr, még ősszel is :) Sose foglalkozz azzal, hogy mások mit szólnak, neked tetsző legyen a végeredmény és kész :) Akár hóviharban is viselnék ilyen színes körmöket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! ^.^ Nem is tudom, nem hinném, hogy azért volt az az érzésem, hogy "nem esik jól viselni" a manikűrt, mert egyszer valaki kitalálta, hogy őszre a sötétebb színek valók. Egyszerűen csak valahogy nem éreztem a "csít", amikor felkntem. :D

      Törlés
  3. Ez a manikűr is nagyon klassz lett, szerelem lett első látásra. <3

    VálaszTörlés
  4. Mindig pasztell színekkel látom ezt a technikát, tetszik, hogy te erősebb színeket használtál :)

    VálaszTörlés