BosziTeszt ★ Born Pretty ragacsos nyomdázó - Vélemény és tesztmanikűrök

, , 6 komment
Sziasztok!

Szemfülesebb olvasóim talán már észrevették, hogy a körömnyomdázásban új barátra leltem. Ő nem más, mint a Born Pretty Store piros, ragacsos nyomdázója, melyet a legutóbbi tesztcsomagomhoz kértem. Mivel már sokat próbálgattam "Piroskát", megérett a dolog egy tesztre!


A véleményemért és a tesztmanikűrökért olvassatok tovább! ;)


Prológus

Amióta életem első próbanyomdázását végrehajtottam, azt kutatom és keresem, hogy hogyan és milyen eszközökkel tökéletesíthetném a technikát. A fekete, kétvégű, ebayes nyomdázóval (amit például ennél a manikűrnél is használtam) elégedett voltam, de igazából már Julcsi nyomdázókat összehasonlító bejegyzése óta foglalkoztatott egy ragacsos (vagy ha úgy tetszik, "taknyos") nyomdapárnába való beruházás. A márkásabb darabokról eddig nagyjából sikerült lebeszélnem magam az ár miatt (egy Creative Shopos pótnyomdafej csak becsúszott...), a kínaival pedig nem mertem próbálkozni. Ám amikor jött a második Born Pretty Store megkeresés, zöld utat adtam a dolognak, és így tettem szert mai tesztünk főszereplőjére. :)


Alaptudnivalók

A korábbi zsákmányos bejegyzésben leírtakat itt csak röviden összegezném, átemelve a képeket is, hogy minden egy helyen legyen. :) Nos, ahogy ez már fentebb kiderült, itt egy nagyon puha, és nagyon ragacsos nyomdafejjel van dolgunk, melynek mondhatni hatalmas, 3,3 cm átmérőjű a nyomdázási felülete. A piros párnácska egy fém "foglalatban" csücsül, mely 4,3 cm magas. A nyomdázóhoz egy lehúzó kártya (kaparó, "scraper") is járt.





Bevetésen

Engem teljesen meggyőzött ez a kis nyomdázó, mindenkinek bátran merem ajánlani! A részletek: könnyedén, különösebb rányomás nélkül, nagyon szépen veszi fel a mintákat (lásd a képeket alább), és ugyanilyen könnyedén lehet vele a díszítéseket a körmökre vinni, szépen a helyére simítja a mintákat. Többen kényelmetlennek tartják, hogy a fém foglalaton nincsen semmilyen barázda, hanem teljesen sima a felülete, ezért nehéz biztosan tartani, könnyen kicsúszhat a kezünkből. Én ezt nem tapasztaltam. 

Tesztnyomások különböző márkájú lemezekről
Megfigyeltem viszont, hogy amikor a kelleténél egy picivel nagyobb hévvel gördítettem a párnát a lemezen, a piros fej beljebb csúszott a foglalatban, és ferdén állt meg benne. Ez csak pár alkalommal fordult csak elő, de elég kényelmetlen, mert mire az ember lánya visszaigazítja, mielőtt a körmére nyomná a mintát, megszárad a festék, ha pedig úgy nyomdázik vele, ahogy van, a művelet közben könnyen teljesen befordulhat a fej a foglalatba, a mintának pedig annyi. Ha valamit fel lehetne hozni a termék ellen, nekem ez volna az egyetlen dolog. 

Végezetül még annyit, hogy a kis kártyát nem szerettem, mert nagyon hajlékony, így hajlamos nem lehúzni, hanem inkább elkenni a festéket a lemezen. Bár szerintem ma, a plasztikkártyák világában tökéletesen meg lehet lenni nélküle. :)


Amire érdemes figyelni


  1. Az első használat előtt az én példányom igényelt némi előkészítést ("primerezést"), kicsomagolás után közvetlenül ugyanis nem működött tökéletesen. Ennek a ragacsos fejnek az esetében a primerezés annyit jelent, hogy megmossuk szappanos vízzel majd hagyjuk megszáradni, vagy konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Ugyanezt vethetjük be akkor is, ha esetleg a nyomdázó lepottyan a szőnyegre vagy máshol szedne össze szöszöket.
  2. A nyomdafejről celluxcsíkkal vagy szöszleszedő hengerrel távolítsuk el a lakkmaradványokat! A körömlakk-lemosók csúnyán roncsolhatják a párna felületét! Én eddig celluxot használtam, de egy szomorú incidenst követően (a cellux rátapadt a frissen nyomdázott körmömre... D'oh!) elhatároztam, hogy beújítok egy szöszleszedő hengert. :D
  3. Mind a minta felvételekor, mind a körömre való átvitelkor érdemes figyelni, hogy a nyomdafejre kellően kicsi nyomást gyakoroljunk! A puha nyomdafej túlzottan megnyúlik, ha nagyon megnyomjuk, és ez a minta deformálódásához vezethet.
(További általános tanácsokat találtok nyomdázáshoz ITT és ITT!)


Tesztmanikűrök

Két manikűrt készítettem a bejegyzés kedvéért. Az első egy zöld-fehér megoldás, melyeket az A-England St. George és az Essence Wild White Ways főszereplésével készítettem. A minta a Born Pretty BP-L003 lemezről való, melyet a MoYou fehér nyomdalakkjával és az A-England lakkal használtam. (Alaplakk: Eveline 8 in 1, fedőlakk: China Glaze Everglaze Active Top Coat). Nagyon-nagyon szerettem viselni ezt a manikűrt! ^.^



A második manikűr egy geometrikus piros-fehér-fekete, és egyben életem első dupla nyomdázása. A fejemben ez egy modernművészeti alkotás volt, de felnyomdázva engem leginkább kötözött sonkára emlékeztetett. :D:D:D Megtartottam, mert a piros jól ment a nyomdafejhez. :) Itt az alaphoz a piros az OPI Whats' Your Point-settia? volt, a fehér pedig szintén a fent említett Essence lakk. A hálós mintát a Moyra Geometry lemezéről választottam, nyomdázáshoz pedig MoYou (fehér és fekete), valamint Moyra (piros) nyomdalakkokat használtam. (Az alap és fedőlakk ugyanaz volt, mint az előbbi manikűrnél).



További lakkozások, melyek ezzel a nyomdázóval készültek:

Összegzés

Nagyon-nagyon elégedett vagyok a Born Pretty Store ragacsos nyomdázójával. Csak magamat tudom ismételni: mindenkinek bátran ajánlom! Amellett, hogy szuperül beválik, még talán hasznos infó, hogy a fém aljzat a Creative Shop nyomdázójába való párnával is kompatibilis, talán érdemes próbálkozni más márkák hasonló nyomdafejeivel is! Fél csillagot amiatt vontam le, hogy a nyomdafej időnként beljebb csúszik a foglalatba, ha hajszálnyival erősebben nyomjuk rá a lemezre - persze nálam sosem lehet tudni, lehet hogy csak én vagyok a béna. :D

Ár: Most akciósan $3,59-ért rendelhető a Born Pretty Store-ból (eredeti ára: $5,99) - LINK (A szállítás ingyenes!)
ZsebBoszi Index: 4,5/5


A Born Pretty Store kínálatában számos egyéb nyomdázó és nyomdalemez között válogathattok, sőt a webshopban minden nail art-hoz való kiegészítőt megtalálhattok, mi szem-szájnak ingere! Ráadásul most, ha elcsábultok valamire, a teljes áron kínált termékekből 10% kedvezményt is kaphattok az alábbi kóddal:


Ha ennyi kísértés nem lett volna elég: ha legalább 10-en használjátok a kódot, a Born Pretty Store szponzorál egy nail artos nyereményjátékot a blogon! ;) 

Ti már próbáltátok ezt a nyomdázót?
Szeretitek a ragacsos nyomdázókat? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

6 megjegyzés:

  1. Nagyon köszi a tesztet, ezek után végképp tervezem a beszerzését :)
    Mind a kettő manikűr szuper lett! :) Még a kötözött sonka is ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy sikerült egy jó terméket ajánlanom, és annak is, hogy tetszettek a manikűrök! ^.^

      Törlés
  2. Szépek a manik! Meg sem merem számolni, hány nyomdázót vettem az utóbbi másfél évben. Decemberben és januárban is, hajjaj. És még egyik sem ment tönkre...Jó lehet ez a piros, de a csúszás a fekete E-bayesnél is megvan, nekem becsúszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Tökjó, hogy írod, hogy nálad is becsúszik a párna. Lehet, hogy mégsem én vagyok ennyire béna. :D

      Törlés
  3. Nagyon jók lettek a manikűrök! :D Nekem a kötözött sonka sem jutott volna eszembe a manidról.:D (Bár nekem a sonkáról inkább az jut eszembe, hogy menekülni a közeléből... szóval még jó is, azt hiszem^^).
    Köszönöm az ismét részletes tesztet. Egy ideje gondolkodom "taknyos" nyomdapárnán (is). Nemrég rendeltem átlátszó fejeset. Meglátjuk, az hogy fog muzsikálni, de egyre biztosabb, hogy előbb-utóbb beruházok egy ilyen "taknyos"ra is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi!!! Mindenképpen ajánlom, hogy próbálj ki egy taknyosat majd, ha teheted, mert szerintem könnyebben lehet vele az embernek sikerélménye. :):):)

      Törlés