BosziTeszt ★ Born Pretty cikkcakk szalag - Vélemény és tesztmanikűr

, , 4 komment
Halihó!

Szégyen szemre már időtlen idők óta ülök a Born Pretty tesztcsomagomon... Lelkiismeretem megnyugtatására, mára elhoztam nektek az egyik csomagban kapott termék, méghozzá a cikk-cakk szalag tesztjét!


Ha kíváncsiak vagytok, mit tud a kicsike, olvassatok tovább! ;)


Prológus

Aki a blogot követi már egy ideje, talán már rájött, hogy az egyik legkedvesebb és éppen ezért egyik legtöbbet használt körömdíszítési technikám a díszítő szalaggal való mindenféle ügyködés. :) Nem mintha az egyszerű szalaggal már az unalomig kimerítettem volna a kreatív lehetőségeket, de a cikkcakk szalag felfedezése a Born Pretty Store oldalán új dimenziót hozott a nail artos eszköztáramba. :)


Alapvető tudnivalók

A zsákmányos bejegyzésemben már megismerkedhettetek ezzel a kis tekerccsel, ezért itt csak röviden foglalnám össze a paramétereit, felelevenítve a korábbi fotókat.


Nos tehát, egy tekercs aranyszínű szalagról van szó, ami 6 mm széles, amiből 1 mm a középső cikkcakk szalag effektív szélessége. Arról nincsen infóm, hogy összesen milyen hosszú szalag van feltekerve, de a tekercs átmérője 4,6 cm, és a tapasztalatom a klasszikus díszítő szalaggal kapcsolatban azt súgja, ez a mennyiség jóidőre elég lesz.


Tapasztalatok a használatról

Amikor nekikészülök bármilyen díszítőszalagos manikűrnek, szeretem előre levágni magamnak a csíkokat. Mint azt látjátok alább, a szalag kivitelezése olyan, hogy három csík fut egymás mellett, amiből a két szélső csak egy "fél cikkcakk". Ezek is jól felhasználhatók, viszont tény, hogy kevesebbszer nyúlok értük.


A másik tényező, hogy a szalag nem olyan, mint a cellux, hogy csak letekered, és már ragasztod is, hanem egy hosszú csík matrica. Vagyis egy papír alapról kell felfejteni, mielőtt bárhova ragasztjuk. Ezeket figyelemebe véve az előkészületnél két lehetőség van: 1) Csak a kis középső csíkból húzok le annyit, amennyire szükségem van, a két szélső csíkot fenn hagyom a papíron, hogy később még fel tudjam használni. 2) A teljes szalagból levágok apróbb darabokat, és azzal dolgozom tovább.


Na már most, az első esetben egy idő után előáll az a helyzet, hogy a szalag egy jó részén csak a későbbi bevetésre váró, két szélső szalag lesz feltekerve. Ez persze azt is jelenti, hogy minden egyes alkalommal, amikor csak a középső részre van szükségünk, ezt a "felesleget" le kell tekerni, aztán  ha végeztünk, megint vissza... A második esetben a levágott apró csíkokról ha felszedem a cikkcakkot, és nem akarom eldobni a megmaradó két szélső sávot, akkor tele leszek apró kis matricákkal... Kényelmi szempontból én mindenképp a második módszert részesítem előnyben, és a megmaradó apró külső és belső sávokat eldobom... - viszont ha ti ügyesen el tudjátok tárolni ezeket, vagy nem bánjátok eldobni ezeket a kis csíkokat, mindenképpen ajánlom, hogy így használjátok a tekercset!

Az érdemi részre térve: onnantól kezdve, hogy megvannak a kis cikkcakkjaink ragasztásra készen, a konkrét használat közben a szalag remekül teszi a dolgát. A matrica szépen simul a körömre, és erősen tapad, ami nagyon jó, mert nem folyik alá a körömlakk, ha éppen maszkolásra használjátok (ahogy ebben a bejegyzésben mutattam). Ám az erős tapadás miatt fontos, hogy elővigyázatosak legyünk vele, és lehetőleg egy réteg fedőlakk fölé, a komplett száradás után ragasszuk fel! 

Még egy jó tanács: ha lehúzhatós alapot használtok, figyeljetek rá, hogy a lakkrétegek alaposan takarják az alapot, sehol se kandikáljon ki! Ez azért fontos, mert ha a szalag hozzátapad a lehúzhatós alaphoz akárcsak egy minimális részen, akkor a felragasztott csíkokat csak az alappal, és értelemszerűen a teljes manikűrrel együtt lehet csak eltávolítani... (Megtörtént események alapján. :D)


Tesztmanikűr

A bejegyzéshez egy nagyon egyszerű, ám szerintem annál finomabb manikűrt készítettem, amiben a vízszintes chevron mintát csipkés nyomdázással kombináltam. :) (Felhasznált lakkok: Eveline 8 in 1, Barry M Freestyle, Moyou fehér nyomdalakk, China Glaze Everglaze Active Top Coat. Nyomdalemez: Born Pretty BP-02.)




A teljesség kedvéért egy kép erejéig szeretném feleleveníteni az alábbi retro manikűrt, amiben a cikkcakk szalag egy az átlagostól némileg eltérő, átlós felhasználásra láthattok példát. :)



Összegzés

Mindenképpen úgy érzem, hogy ez a cikkcakkos díszítőszalag bárki körmös fegyvertárának szuper darabja lehet! Véleményem szerint jobb választás lehet a cikkcakk vinylekhez képest, mivel sokkal tovább kitart. Szépen simul a körömre, és jól tapad, ami szép, éles vonalakat ad eredményül. Ha egy kritikai megjegyzésem lehetne, az a fent említett öntapadós kivitel lenne. Szerintem takarékosabb és kényelmesebb lenne, ha csupán a cikkcakk rész lenne celluxként feltekerve, mert nem kellene aggódni az eldobott külső részek miatt, és a fel-letekergetés sem okozna problémát. Az ár-érték arány, és a jó kihasználhatóság miatt viszont én ezzel együtt is 4,5 csillagot adok neki.

Ár: Most akciósan $1,59-ért rendelhető a Born Pretty Store-ból (eredeti ára: $2,45) - LINK (A szállítás ingyenes!)
ZsebBoszi Index: 4,5/5


A Born Pretty Store kínálatában a szalag elérhető ezüst, kék, piros, fehér és fekete színekben is! Ezenkívül a webshopban minden nail art-hoz való kiegészítőt megtalálhattok, mi szem-szájnak ingere! Ráadásul most, ha elcsábultok valamire, a teljes áron kínált termékekből 10% kedvezményt is kaphattok az alábbi kóddal:


Ha ennyi kísértés nem lett volna elég: ha legalább 10-en használjátok a kódot, a Born Pretty Store szponzorál egy nail artos nyereményjátékot a blogon! ;) 

Próbáltatok már cikkcakk szalagokat?
Szeretitek a chevron manikűröket? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

4 megjegyzés:

  1. Nekem is van egy ilyen cikk cakkos díszítő szalagom, nagyon szeretem, szuperül lehet használni. Ha egy kis változatosságra vágyik az ember a sima díszítőcsík után, nagyon megéri :)
    Szuperek lettek a manikűrök is;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy a cikkcakk szalagot illetően egy véleményen vagyunk! :):):) Nagyon örülök, hogy tetszenek a manikűrök! ^.^

      Törlés
  2. Nagy kedvet kaptam a kipróbálására :) Így leadtam életem első BPS rendelését, köszönöm a kódot! (bár nekem nem 10%-ot vont le...gondolom megvan, hogy mire érvényes a kupon...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt örömmel hallom! Remélem, nem okoz majd csalódást! :) A kódot akciós termékekre nem lehet felhasználni, és ha jól tudom a cikkcakk szalag most épp akcióban van. Azért szerintem a 10% levonás nélkül is szuper áron van! :)

      Törlés