Kihívás ★ Szólánc: Koponya

, , 5 komment
Sziasztok!

A vadiúj havi körmös kihívás, a Szólánc ma a harmadik fordulójához érkezett, amiben Myrkky választott nekünk témát, melynek ezúttal K betűvel kellett kezdődnie. A választott téma igencsak időszerű, hiszen a halloweent idéző - K mint - koponya motívumot jártuk ma körbe.


Ha kíváncsiak vagytok, én milyen koponyás díszítéssel készültem, tartsatok velem! :)


Prológus

Mivel az előző kör témája a "RózsáK" voltak, a Szólánc játék szabályai szerint a mai témának K betűvel kellett kezdődnie. A mai forduló háziasszonya, Myrkky a koponya témát választotta. A koponyák és csontvázak világa tőlem nagyon-nagyon távol áll. Még a leglázadóbb korszakomban se éreztem szükségét, hogy ezt a motívumot bármilyen formában magamon viseljem... Éppen ezért ennek a mai kihívásnak a kapcsán is valamiféle kiskaput kerestem, és jelentem, találtam is! :) Ahogy észrevettem, egyre többször megjelenik a nail art világában is a calavera motívum, vagyis a díszes koponya, a mexikói halottak napjának alapvető szimbóluma. A calavera színvilágában sokkal közelebb áll hozzám, és a színpompás díszítés a koponyák zordságát is feloldja, így ma ezt a motívumot választottam manikűröm alapjául. :)


Forrás

A manikűr

A kivitelezés maga egyáltalán nem eredeti, de annyira egyszerű és látványos a megoldás, hogy mindenképpen szerettem volna kipróbálni! :) Hogy a manikűr ne legyen olyan uncsi, a körmeimen kétféle színkombinációt váltogattam a virágos díszítésben. 




Hogyan készült?

A díszítést egy az egyben Cutepolish útmutatása alapján készítettem. Ezt követve, az alaplakk felvitele után először egy fehér alapot képeztem. Száradás után pöttyöző segítségével, fekete körömlakkal elkészítettem a szemeket, az orrot, és a fogak körvonalát. Ezután felpöttyöztem a színes díszítést, amiben a lila-menta-narancs és a kék-rózsaszín-sárga triókat variáltam. 


Amikor a fogak körvonalának szánt fekete pöttyök megszáradtak, ezek közepébe egy kisebb fehér pöttyöt pöttyintettem. Hogy a koponyák mosolya tökéletes legyen, egy vékony ecsettel, fekete akrilfestékkel meghúztam a fogak között húzódó elválasztó vonalakat. Az egész díszítést 20-25 percet hagytam száradni, és csak ezután vittem fel a fedőlakkot, így csökkentve az elmaszatolódás esélyét a fedőlakkozáskor. És készen is voltam! :) A felhasznált termékek listáját a bejegyzés végén megtaláljátok! 


Remélem, tetszik a mai manikűr! :)
Ti hogy álltok a koponyákkal? Szeretitek ezt a motívumot körömdíszítésben?

Legyen nagyon szép napotok:

Andi

Ui.: Még több koponyás díszítés a többieknél:



Felhasznált termékek: Barry M Super Mani (alaplakk), Essence Wild White Ways (fehér), China Glaze Liquid Leather (fekete), Essie Big Spender (lila), Barry M Green Berry (menta), Barry M Mango (narancs), Essence Jeans On! (kék), Barry M Freestyle (rózsaszín), Moyra Sahara (sárga), HK Girl Top Coat, fekete akrilfesték.

5 megjegyzés:

  1. Csinos a manikűr, de a koponyaminta az, ami inkább csak máson tetszik vagy akkor viselném, ha épp nem megyek dolgozni :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kreatív és szép lett. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó lett! :) Nekem is nagyon tetszik a calavera, noha a mexikóiak furcsa szokása, hogy Halottak napján ünnepelnek, eléggé távol áll tőlem...

    VálaszTörlés
  4. Kifejezetten tetszik ez a vidám színvilágot idéző koponyás manikűr, pedig alapból nem lelkesedtem eddig a fordulóig a motívumért :)

    VálaszTörlés
  5. nagyon kreatív megoldás, nekem eszembe se jutott volna! tök jó :)

    VálaszTörlés