BosziTeszt ★ OPI Malaga Wine - Marsala színű lakk a sminktárban!

, , 2 komment
Sziasztok!

Az év eleje óta a beauty világa a Marsalától - a Pantone által az év színének választott színtől - hangos és színes. Ez alól a Boszisminktár sem volt kivétel. Ám ezúttal nem csak Marsala színű lakkokkal (és "színes tintákkal") álmodok, hanem be is mutatom nektek a szín egy jeles képviselőjét, az OPI Malaga Wine személyében.


Marsalára fel!


Prológus

Miután kellő ideig csorgattam a nyálam a Marsala színű lakkok után (ITT nemcsak a korábbi Marasala lakkos bejegyzésemből, de a Marsalából is gyorstalpalhattok), engedtem a csábításnak, és a Douglas magyarországi 20+5%-os akciójában bezsákmányoltam mai főszereplőnket, az OPI állandó kollekciójának egy darabját, a Malaga Wine-t. (Itt megjegyezném, hogy az akció a hét végéig tart, úgyhogy ha siettek, még ti is beszerezhettek ezt-azt a Douglas-ben! :) )


Szvaccsok

Ahogy az a képeken is jól látszik, egy gyönyörű, borszínű krém lakkról beszélünk, ami megvilágítástól függően mutatja sötétebb vagy világosabb arcát. Nagyon szerettem viselni ezt a színt a teszthét alatt, egészen kifinomult és elegáns hatása van, azonban Marsala szempontból úgy gondolom, elbírna egy kis lilás "mellékárnyalatot" - ha egyáltalán létezik ez a szó. :D

(Mielőtt elmerülnétek a szvaccsfotókban, előrebocsátanám, hogy balkezes vagyok. A fotózásnál jobb kézzel kell a gombot nyomni, így a bal kezem lett a modell, és az ügyetlenebb jobb kezem a festő. Ezenkívül, ahol fotóztam, a háttérben egy ajtó volt, ami fényes fehér csíkokban tükröződik vissza a csodásan fényes körmökön, vagyis az nem a lakk csíkozódása. :) Bocsika mindezért!)

Klasszik szvaccs az üveggel.

Egy annyira éppenséggel nem professzionális, ám annál közelibb fotó.

BRÉKING NYÚZ! Miközben az összehasonlító szvaccsokat kentem fel a körömmargarétára, rádöbbentem, hogy "Hiszen nekem megvan a Maybelline 261!", ami a korábbi posztomban ajánlott egyik Marsala lakk. Mivel Magyarországon csak számozzák a Maybelline lakkokat, nevet nem adnak nekik, eddig abban a tudatban voltam, hogy ő a Burgundy Kiss, de úgy látszik, tévedtem, és ő a marsalisztikus Dressed to Kill! Szóval ezennel két Marsala színű lakk boldog tulajdonosának mondhatom magam! :D Egyébként, ahogy azt látjátok, a Maybelline 261 jóval sötétebb tónusú, mint a Malaga Wine, míg az Essie Fishnet Stockings valamivel világosabb nála.



Bevetésen - fedés és tartósság


Nagyon megörültem, amikor az első körmömre felkerült a szín, mert egyből láttam, hogy az aznapi manikűröm hamar készen lesz. Bizony, ez a drágaság már egy rétegben nagyon szépen fed! Viszonylag gyorsan is szárad, így sietős napokra tökéletes választás lehet. A lakk állaga az OPI-tól megszokott módon fantasztikus. Én csak úgy mondom magamban, hogy ez a lakk szinte felkeni magát. Egyáltalán nem kell ügyeskedni vele, hogy ne szaladjunk túl vele a körmökön, ami még több megspórolt időt jelent, mert nem kell az utólagos tisztogatással annyit bíbelődni.

Szintén általánosságban mondhatom el az OPI lakkokról, hogy az ecset is abszolút ideális. Hamar rá lehet érezni vele, hogy mennyi az elég, amikor a lakkot felvesszük, és az én szélesebb körmeimen az ecset méretében is tökéletes. Vagyis a szuper formula és ecset együttese csík- és buborékmentes, majdhogynem professzionálisnak kinéző végereményt garantál.

Kifinomultság és elegancia.

A fentiek ellenére kicsit mégis csalódott lettem, ahogy teltek a napok. Az eddigi OPI élményeim során 4-5 napos érintetlen lakkozást tapasztaltam, viszont itt már a második napon láttam a körmeim végét egy-két ujjamon. Ha nem lettem volna épp úton, már a harmadik napon leszedtem volna, mert nagyon nem szeretem, ha látom, hogy a manim hanyatlásnak indul... Így viszont még a 4-5. napon is szemmel követhettem a manikűröm lassú de biztos halálát kopását.

A fentiekhez kiegészítő megjegyzéseim, hogy a körmeim nagyon lemezesedő korszakukat élik, tehát lehet, hogy a lakk kopásához a körömlemezkék lepattogása is hozzájárult (ha egyébként egyszer sikerült leszámolnom ezzel a problémával, ígérem, megosztom veletek itt a blogon!). Másrészről viszont alaplakkal (Sally Hansen Hard as Nails) és fedőlakkal (Seche Vite) viseltem, aminek szerintem még ilyen "betegeskedő" körmök mellett is illet volna legalább a második nap végéig megtartani a lakkozásomat...


Összegzés

Bevallom, elfogult vagyok az OPI lakkokkal szemben. Ahogy azt eddig tapasztaltam az OPI bébiknél, ezzel a lakkal is egy álom dolgozni: a végeredmény gyönyörű! Mindemellett a Malaga Wine személyében egy egyrétegben is tökéletesen fedő lakkra bukkantam, ami hatalmas pluszpont! Egyetlen vélt vagy valós problémám a lakk tartóssága. Eddigi tapasztalataim alapján két napnál hosszabb időt várnék el egy OPI lakktól.

Az újravásárlás kérdésében úgy nyilatkoznék, hogy tekintve az egyre hatalmasodó lakkgyűjteményem, mire ennek a végére érek, addig a piros száz másik árnyalatába leszek szerelmes, és lehet, hogy azokat akkor már szívesebben próbálgatnám. :) De momentán nagyon örülök ennek a színnek, biztos, hogy sokszor felkenem még! Egyébként OPI lakkot bármikor vennék még - és biztos, hogy fogok is, például egy még "marsalább" árnyalatot, mint a Malaga Wine. :)

Erre a teljesítményre iszunk! :)

Ár: 2390 Ft-ért vettem akcióban a Douglasban. Eredeti ára 2990 Ft.
Beszerezhető Magyarországon: A legtöbb parfümériában megtaláljátok az OPI állványokon az állandó kollekcióban.
ZsebBoszi Index: 4/5



Ti már próbáltátok a Malaga Wine-t? Kíváncsi lennék, nálatok hogy bírta a strapát! Ti is szeretitek az OPI lakkokat? :)

Legyen szép napotok:

ZsebBoszi

2 megjegyzés: