Boszi alkot ★ Tesztsmink a Makeup Revolution Iconic Pro 2 palettával

, , 2 komment
Halihó!

A Makeup Revolution Iconic Pro 2 palettájáról az izgatottság hevében csak egy röpbemutatót osztottam meg veletek két héttel ezelőtt, és mivel a kicsike akkor még majdhogynem zsírúj volt, arról nem esett szó, hogy bevetés közben hogy teljesít a drága. Azóta lefolyt egy kevés víz a Dunán (és a Temzén), és kerítettem rá alkalmat, hogy játszadozzak egy kicsit a színekkel. Így ma ezen tapasztalataimról szeretnék beszámolni nektek, némi fotós illusztrációval az eredményről.


Ha kíváncsiak vagytok, hogy használat közben hogy szerepel ez a paletta, olvassatok tovább! :)

Prológus

Mielőtt bárki tüzes vasvillával rontana rám a szájbertérben, leszögezném most és a jövőre való tekintettel, hogy én kizárólag öröm-sminkes vagyok, ami azt jelenti, hogy semmilyen szakképesítésem nincsen, viszont annál nagyobb örömet okoz az arc- és kifejezetten a szempingálás művészete. Veletek, kedves kis olvasóim, elsősorban a sminkek elkészítésének és a termékekkel való játék örömét szeretném megosztani, továbbá azon tapasztalataim, amire eddigi játszadozásaim során szert tettem. Így csak egy a kérés felétek: fogadjátok szeretettel. :)


A smink és elkészítése


1. Alapozás
Mint azt az eddigi Makeup Revolution paletta tesztek során pedzegettem (pl. a Naked Chocolate-nél és a Big Love-nál is), a paletták legnagyobb hátulütője szinte minden esetben a szemhéjpúderek tartóssága a szemhéjamon a nap folyamán. Sajnos ugyanezt tapasztaltam az Iconic Pro 2-vel készített első sminkemnél is (erről nem készült fotó). Ám ebbe nem akartam ilyen könnyen beletörődni, éppen ezért a mai sminknek kicsit alaposabban ágyaztam meg. A szokásos I Heart Makeup primeremre (Stay Don't Stray) a Benefit enyhén csillámos, középbarna, krémes szemfestékét (No Pressure) vittem fel.

A Benefit No Pressure krémes szemfestékét a Real Techniques "shading brush"-sal vittem fel.

2. Az alapszínek felvitele
A mozgó szemhéjamat képzeletben három egyenlő részre osztottam. A belső szemzughoz a paletta ezüstös árnyalata került (Echo), majd emellé vittem fel a szuperpigmentált sötét zöldet (Ambition). Az utolsó, sötétbarna szemhéjpúder (Faith) felvitelekor - a teljes precizitás igénye nélkül - már figyeltem rá, hogy a festék többé-kevésbé igazodjon a smink formájához. Mindhárom színt a palettához kapott ecset lapos végével vittem fel.

Egy kis emlékeztető az előző posztomból. :)
A palettához járó ecset nagyon szépen veszi fel a festéket.

3. Az éles vonalak eldolgozása
A végleges formát a külső szélen egy kisfejű satírozó ecset segítségével alakítottam ki. Ezután tértem át a smink felső szélének eldolgozására. Ehhez egy nagyobb satírozó ecsetet választottam, amivel satírozás előtt felvettem egy lehelletnyit a világos matt barna árnyalatból (Chase). Mivel nekem csuklyás szemem van (vagyis a szemöldökcsontomtól a szemhéjam részben takarásban van), én a mélyítővonalam fölé satíroztam "ablaktörlő mozdulatokkal", és vittem fel ezt a színt, kicsit felmelegítve az összhatást. Addig-addig rétegeltem a Chase-t, amíg kellően "meleg" nem lett az árnyék a szemem fölött.

Ahogy az a képen is látszik, ugyanebből a színből ugyanezzel az ecsettel egy kicsit a smink külső széléhez is felvittem, de ott tényleg csak egy derengést szerettem volna ebből a színből. Végül az apróbb fejű pufi ecsetemmel elsatíroztam a három szín találkozásának határvonalait. Mindeközben, ha úgy láttam, hogy valamelyik szín halványabb lett a kelleténél a satírozástól, azt visszaerősítettem.



4. A külső V erősítése
Ez sajnos nem látszik olyan jól a képen, pedig erre is fektettem hangsúlyt. :D Egy nagyon pici fejű - eredetileg géles tushoz való - ecsetet a Faith-be mártottam, és egy vonalat rajzoltam vele a smink külső sarkától a mélyítővonalam mentén, egészen még a zöld terület fölött is. Ezt követően a kicsi fejű satírozó ecsetemmel finoman elmostam ezt a vonalat. A külső V sötétségével még ekkor sem voltam teljesen elégedett, úgyhogy tovább sötétítettem a paletta matt feketéjével (Sudden) - a kép kedvéért lehet, hogy nem ártott volna ezt valamivel nagyobb intenzitással tenni... Mindenesetre élőben sokkal nagyobb volt a kapott kontraszt. :)



5. Az utolsó simítások
Szokásomhoz híven az alsó szempillatövekhez a szemhéjnak megfelelő sorrendben vittem fel a színeket. A szemöldökcsontomra a matt, halvány sárga árnyalat került (Paper). Ezután jött a vékony szempilla-erősítő tusvonalam (persze ti nyugodtan rajzolhattok amekkorát csak szeretnétek :)),  a felső vízvonalam fekete szemcerkával való kihúzása, és igen, ahogy az várható volt, szempillagöndörítés és spirálozás. KÉÉÉÉÉSZ! :)



A paletta használatáról

A színek jól összedolgozhatók, könnyen elmoshatók, az eredmény egyenletes, nem lesz foltos. Sminkelés közben a festékek minimális potyogását tapasztaltam, de ez nem jelenthet veszélyt az alapozásotokra, ha a szemeteket festitek ki először. És végül jelentem, a színek az egész napot kibírták a krémes szemfesték alappal, így mindenképpen ajánlani tudom, hogy valami hasonlóval próbálkozzatok  (pl. Maybelline Color Tattoo-val), ha Makeup Revolution palettával készítitek a szemsminketeket. A paletta ecsete is jól működik, az "alap" szemhéjpúder ecset vége szépen, koncentráltan viszi fel a festéket, a satírozó ecset pedig - bár ennél a sminknél elfelejtettem használni, már volt vele dolgom :D - kellően puha és az aprólékos satírozásnál jól kihasználható.


A végső ítélet

A paletta színkollekciójáról, a színek pigmentáltságáról és arról, hogy mennyire klassz dupe-ról van szó, már az előző posztomban áriákat zengtem. Az ottani összegzésem még kiegészül azzal, hogy a szemhéjpúderek egyszerű alappal nem tartanak sokáig (legalábbis az én csuklyás szememen), viszont ez az időtartam szépen kitolható, ha egy krémes szemfestékre dolgozunk. Összességében öröm ezzel a palettával játszani, de 5 pontot nálam akkor érdemelne, ha egy hétköznapi szemehéjbázissal is kitartanának a vele alkotott sminkeim. Ám mivel ár-érték arányban ez a hibácska eltörpül, a 4.5-öt mindenképpen megszavazom neki. :)

Ár: £6.99-ért rendeltem a Makeup Revolution webshopjából.
Magyarországon kapható: A Pink Pandáról rendelhető 2790 Ft-ért.
ZsebBoszi Index: 4.5/5



Mit szóltok ehhez a palettához? 
Ti is szerettek pepecselni a szemsminketekkel? :)

Szépséges napot kívánok nektek:

ZsebBoszi

2 megjegyzés:

  1. Ez az a paletta, aminek az eredetijéért fáj a szívem, hogy nem lehet beszerezni. Miért, ó, miért??? Amúgy biztos szuper, meg minden, de ki szeretném egyszer próbálni a Lorac-minőséget :-)

    Mindenesetre a smink szép lett, és nagyon tetszik a szemformád :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is úgy szeretném kipróbálni őket egyszer!!! Addig is ezzel vigasztaltam magam. :)
      Örülök, hogy tetszik a szemformám - bárcsak én is így lennék vele! Mé' kell félig rejtettnek lennie? Mé' nem nagyobb? Mé' konyul le a külső sarka? ...

      Törlés