Kihívás ★ Csajos filmek - Mamma mia!

, , 9 komment
Halihó!

Újabb kihívásra adtam a fejemet, ezúttal Julcsi Csajos filmek kihívása inspirált egy kis kreatív körömfestésre. A kihívás mai filmje a Mamma mia! volt, az egyik kedvenc filmem, így nem volt kérdés, hogy valamivel előrukkolok. :) Míg a filmet minták után vadászva figyeltem, tudatosult bennem a nagy felismerés: vagy túllépek a kék lakkok iránt érzett ellenszenvemen, vagy nem készítek manikűrt... Így lettem a China Glaze Wait N' Sea, türkízkék körömlakk tulajdonosa. :D


Hogy mit sikerült kihoznom a fent látható lakkfergetegből, az az alábbiakban kiderül! :)

Prológus

A Mamma mia! az a film, ami mindig jókedvre tud deríteni. Nemcsak azért, mert az egész film áraszt magából egy jóleső derűt és tele van megannyi mókás pillanattal, hanem azért is, mert én az ABBÁn nőttem fel. Amikor kicsi voltam, apum sokat hallgatta otthon, és így az ABBA valahogy a részemmé vált. :) Nem mondom, hogy a Mamma mia! valami nagyhorderejű, mélylélektani történet. Inkább úgy gondolok rá, mint egy narancsos-citromos limonádéra, ami bármikor felfrissít. :) Mindezek mellett immmádom Meryl Streepet, és szerintem nagyon jól áll neki Donna kissé kajla, viszont annál érzelmesebb figurája. :)


Julcsi Csajos filmes kihívása még koránt sem ért véget, így ha még nem tettétek, mindenképpen bíztatlak titeket, hogy csatlakozzatok ti is a következő fordulókhoz! :)



A manikűr

Az inspiráció Donna ruhája volt, amit Sophie esküvőjén viselt. És amiben természetesen a kedvenc ABBA dalomat énekli, a The Winner Takes it All-t. :) A ruha mintája a water marble iskolapéldája - nekem persze, mint abszolút kezdőnek ez egy elég jól feladott példa volt, de végül csak sikerült összehozni valamit. :D Donna a ruhához egy piros vállkendőt visel, ezért a gyűrűsujjamat élénk pirosra pingáltam.





Hogy készült?

Azoknak, akik még csak most ismerkednek a nail art technikák világával, ezt a videót tudnám ajánlani, mint kiindulási alap a water marble-hoz (de emellett még kismillió videóból tanulhatunk a YouTube-on). Alaplakként az Evelin 8in1 körömerősítőt használtam, erre vittem fel egy rétegben a China Glaze Wait N' Sea türkíz lakkját a gyűrűsujjak kivételével, mert azokra került a piros festék (OPI, What's Your Point-settia?). A water marble-ben a fehér (Barry M, Matt White), a türkíz, a fekete (Barry M, Black) és egy nude árnyalat (OPI, Do You Take Lei Away?) váltották egymást.

Miután a márványos mintát a körmeimre varázsoltam (körübelül a hatodik próbálkozásra lett olyan, ami elfogadhatóan nézett ki...), pöttyökkel csinosítottam még a manikűrt, és egy fogpiszkáló segítségével egy-két nagyobb csillámot is felvittem (az Essie, Set in Stones-ból). Hagytam egy kis időt a száradásra, majd egy réteg Seché Vittel tettem tartóssá a kész művet. :)


Mai főszereplőink. :)

Itt megragadnám az alkalmat, hogy a water marble technika egy-két hátulütőjére felhívjam a figyelmet több órás szenvedésem árán gyűjtött tapasztalataim alapján:
  1. A nagy pohár nem működik! A pohár szája amiben a mintha készül, legyen kb. 4 ujjnyi. Ez nem csak azért jó, mert négy körmöt (a hüvelykujj kivételével) tudunk egyszerre mintázni, de azért is, mert a víz felületén a minta a végén nagy valószínűséggel el fogja érni a pohár szélét. Ez azért fontos, mert ha a színes gyűrűk nem érik el a pohár szélét, az nem "kapaszkodik meg" a pohár falán, és mozogni fog, amikor a fogpiszkálóval a mintát húzzuk bele.
  2. A minta tapadjon a pohár falához! Ha a színes gyűrűk mégsem érnék el a pohár szélét, akkor mielőtt a minta rajzolásába kezdenénk, a fogpiszkálóval húzzuk ki a minta szélét a pohár faláig, hogy feltapadjon. (Ha túl nagy a poharunk, nem lehet kihúzni...)
  3. Gyorsaság! A festékcseppek kövessék egymást olyan gyorsan, ahogy csak lehet. Ha idő előtt megszárad a lakk, a gyűrűk sem nőni nem tudnak, sem a végén nem tudunk bele rajzolni a fogpiszkálóval.
  4. Még azelőtt vegyük fel a mintát, mielőtt a vízbe kerülne! Amikor a körmeinkkel a mintát készülünk felvenni, igyekezzünk, hogy a körmünk teljes lapja érintkezzen a festék felületével még azelőtt, hogy a minta a víz alá kerülne. Ha víz kerül a minta és a körömünk közé, akkor buborékos lesz a végeredmény... és hosszas anyázás után kezdhetjük előről az egészet.
Szép eredményt lehet elérni ezzel a technikával, de azért biztos nem fogom ezentúl minden nap így díszíteni a körmöm. :D 

Az eddigiektől eltérően most nem tudok részletesen beszámolni a főszereplő tűrkíz lakkról, mivel először kentem fel. Annyit tudok elmondani róla, hogy legalább két réteg kell a teljes fedéshez. A lakk állaga egy kicsit híg, de ettől még szépen lehet vele dolgozni, az eredmény csík- és buborékmentes lesz. 


Ti már próbálkoztatok water marbe-lel? 
Nektek melyik a kedvenc betétdalotok a Mamma miából? :)

Legyen csodás napotok:

ZsebBoszi

Ui.: Köszönöm Julcsinak a lehetőséget! :) Ha van időtök, feltétlen nézzetek be a többiekhez is:
 

9 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett ez a mani, nagyon tetszik! :) Tényleg olyan, mint Donna ruhája :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszöm szépen! :) Örülök, hogy tetszik! Annyit vesződtem vele! De úgy megörültem, amikor felfedeztem a mintát, hogy egyszerűren nem nyugodtam, míg nem sikerült a körmeimen életre kelteni. :)

      Törlés
  2. Nagyon szép lett. :) Szuperek a színei.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :):):)
      Amikor még csak a fejemben volt a dolog, izgultam, hogy a kék meg a piros hogy férnek majd meg egymás mellett, de a jelek szerint elég jól. :)

      Törlés
  3. Juj, még nem is láttam, pedig milyen jó lett! Nagyon tetszik! A watermarble nálam nagy mumus! :_D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amit ezzel összeszenvedtem, én sem hiszem, hogy túl gyakran fogok ezzel a technikával kísérletezgetni. :D

      Törlés
  4. Nekem is ez a kedvenc ABBA-dalom, és a filmből is a kedvenc részem. Nagyon jól oldottad meg a dolgot, és le a kalappal a türelmed előtt, én már kivágtam volna az egészet a fenébe, nemhogy hatszor próbálkozni... A kék lakkokkal szemben pedig NEM szabad ellenszenvet érezni, hiszen a legcsodálatosabb lakkok léteznek ebben a színben!!! Picture Polish Eyre, Dance Legend Neptune, Picture Polish Bette,és még sorolhatnám (feltehetőleg újabb Picture Polish-példákkal...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod micsoda anyagi könnyebbség nem szeretni a kék és zöld lakkokat? :D
      Örülök, hogy tetszik a manikűr! ^.^

      Törlés