Kihívás ★ A nyár színei - Királykék

, , 13 komment
Szervusztok Leányok!

Újabb állomáshoz érkezett A nyár színei kihívás! Ezen a héten királykékben gondolkodtunk, melyhez számomra nem volt kérdés, hogy a Barry M Blue Grape-et fogom választani. :)


Hogy mit hoztam ki a mai színből, az alább kiderül!


Prológus

A lakkmániám hajnalán úgy voltam vele, hogy bármit, csak kék lakkot ne (kivéve az OPI "varsói" lakkját, amivel már egyszer készítettem manikűrt is a blogra). Azóta persze csak-csak bemásztak a kék lakkok is a gyűjtményembe - például az ILNP csodálatosságos multikróm Hush lakkjában kifejezetten gyönyörűnek találom a kéket! *.* A Barry M Blue Grape-et még Julcsi Csajos filmes kihívására vettem, azóta felé se szagoltam. A királykékkel egyszerűen nem tudok megbarátkozni magamon, a mai manikűrt is egyből lemostam a fotózás után... Azért remélem, lesz köztetek, akinek jobban fog tetszeni az összhatás, mint nekem! :)

Bizony, már a felénél járunk! :)

A manikűrhöz egyébként a Colors by Llarowe Instagram oldaláról inspirálódtam az alábbi kép alapján:

Forrás: LINK


A manikűr

Már az inspirációs fotó is arról árulkodik, hogy ismét egy elég egyszerű manikűrt készítettem, és ki nem találnátok, ismét a díszítőszalaghoz nyúltam - ám ezúttal csak maszkolásra használtam (az eredeti manikűr V alakú matricával készült). Az eredeti manikűrt teljesen krém lakkos kivitelbe ültettem át, illetve megbolondítottam annyival, hogy a gyűrűsujjamon felcseréltem a színeket. :)




Hogyan készült?

Az alaplakkra (Eveline 8in1) két réteg került a Blue Grape-ből, kivéve a gyűrűsujjam, ahova két réteget vittem fel a fehér lakkból (Avon, Iceberg White). Ezt követően egy réteg gyorsan száradó fedőlakkot vittem fel (Everglaze, Active Topcoat - byebye, Seche Vite! :D), hogy a minta semmiképp se "oldódjon bele" az alapszínbe.


A mintához két V-t alakítottam ki a díszítő szalagokkal. A pontosság érdekében, mielőtt felragasztottam a csíkokat, mindkét V csúcsát apró fehér (a fehér körmömön kék) pöttyel jelöltem ki. Ezután befestettem a két V közé eső területet, majd közvetlenül festés után, le is húztam a szalagokat. Ahol javításra volt szükség, apró ecsettel korrigáltam a hibákat, majd egy újabb réteg fedőlakkal zártam a manikűrt.


A Blue Grape-ről nehezen tudok részletes véleménnyel sozlgálni számotokra, mivel valahányszor felkentem, 1 órán belül le is mostam. Annyit azonban mégis elmondanék, hogy két rétegben fed, szépen terül, az eredmény egyenletes, csík- és buborékmentes. Egyetlen hátulütője, hogy nagyon lassan szárad, amin még az Essence szárítócseppjei sem segítettek igazán, a gyorsszárító fedőlakk volt a problémára az egyetlen megoldás. Ha szeretitek ezt a színt, ajánlom figyelmetekbe Julcsi minden képzeletet felülmúló, királykék lakkokat összehasonlító tesztjét! :)



Ti szeretitek a királykéket?
Van olyan lakkszín, amit semmilyen körülmények között nem kennétek fel?

Legyen nagyon szép napotok:

ZsebBoszi 

Ui.: Királykék pompa a többi leányzónál is:

13 megjegyzés:

  1. Szerintem jól néz ki, és a bőrödhöz is nagyon passzol. Tényleg nem értem miért nem tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem tudom. Biztos nem vagyok királykék hullámhosszon. :D

      Törlés
  2. Nagyon tetszik :) Szerintem ez a lakk gyönyörű, de én is így vagyok a kékkel, hogy van világoskéktől a sötétkékig mindenféle árnyalatú és finishű kékem, de magában annyira nem tetszik, mindig kell hozzá valami minta. Hasonló a Moyra 88, de ritkán veszem elő, pedig jól áll ez a szín.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! :)
      Lehet az a baj a kék lakkal, hogy nem egy megszokott / természetes szín a körmökön... Azért örülök, hogy nem vagyok egyedül a fura, kékhez fűződő viszonyommal. :D

      Törlés
  3. Mindkét lakkozás nagyon jó lett! Nekem az eredeti a holo miatt picit jobban tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, a holo lakkok és lakkozások mindig érdekesebbek. :) Meg amúgy az enyém nem is lett olyan szép pontos, szóval van még hova fejlődni. :D

      Törlés
  4. Én a helyedben egy héten keresztül is akár ezzel a manikűrrel lófráltam volna mindenhova, annyira tetszik! Kár, hogy lemostad. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy - node ilyen ez: ízlések és pofonok! :)

      Törlés
  5. Nekem is tetszik a manikűröd! :)
    Alig van kék lakkom, nem az én színem. Pontosan egy darab erősebb, sötétkék lakkom van, a másik kettő világoskék ill. menta. Viszont mostanában megkedveltem a menta színt, ami nagy előrelépés a kék színhez fűződő viszonyomban, így igen gyakran előkerül az a menta lakk :) :D

    VálaszTörlés