Nyálcsorgató ★ TOP 10 Marsala körömlakk - a Nyálcsorgató rovat bemutatkozik

, , 2 komment
Sziasztok!

Hogy mit hoz a 2015-ös év, nem tudhatjuk, de az már sejthető, hogy a divat és makeup világában a szokásosnál gyakrabban feltűnik majd egy bizonyos barnába hajló bordó szín, a Marsala. Ez, a Pantone által 2015 színének választott árnyalat éppen egybeesik aktuális, piros tónusú körömlakkok iránti imádatommal. Így nem csoda, hogy az elmúlt napokban (kis túlzással) az egész internetet felhajtottam a különböző lehetőségek után kutatva. Ebben a posztban keresésem gyümölcsét szeretném megosztani veletek.


Készen álltok velem egy kis közös Nyálcsorgatásra? :)


Rovatindító

Ezzel a bejegyzéssel útjára is indítanám blogom egyik rovatát, a Nyálcsorgatót. Mint arról neve is árulkodik, a tesztes posztokkal ellentétben, ebben a rovatban nem a boszisminktár már meglévő kincsei, hanem reménybeli darabjai kerülnek bemutatásra a web különböző forrásai alapján.

A rovat posztjaiban a termékfotókat a márkák honlapjairól kölcsönzöm, így ezek forrását nem tüntetem fel a képek alatt. Ellenben a szvaccsokat bemutató fotók alatt (és rajtuk is) minden alkalommal megtaláljátok majd azok eredeti lelőhelyét.

Remélem, tetszeni fognak a rovat bejegyzései, fogadjátok őket sok szeretettel! :)


Prológus - Mi is az a Marsala?

Ahogy azt a bevezetőben is említettem, egy csodás barnás borszínről van szó. Hogy ez mi mindenben néz ki észbontóan gyönyörűen, arról nem csak a Pantone oldalán kaphatunk ízelítőt, de Reni blogján is fotók csodás gyűjteményén keresztül részesülhetünk a Marsala-élményben (ezúton is köszönöm az inspirációt Reninek! :))

De honnan is jön a Marsala elnevezés? A választ én sem az anyatejjel szívtam magamba, hanem felcsaptam a jóöreg Wikipédiát: Marsala eredetileg egy nyugat-szicíliai város, melynek híres bora a Marsala. Ez a mély, telt színű nedű inspirálta 2015 színének elnevezését.


A "marsalisztikus" lakk TOP 10

Figyelem: az alábbi lista nem imádati sorrendben tartalmazza a szépségeket! Mindet egyformán és egyszerre imádom. :D

Essie

Két Essie lakkot találtam, melyek közül a Bordeaux már csak neve miatt is tökéletesen illik a Marsala profiljába. A másik árnyalat a Raisinnut névre hallgat, és a Marsala egy világosabb vonulatát erősíti. A Bordeaux-ot Magyarországon megtalálhatjátok a 2MBEAUTY webshopjában, ám a Raisinnutért már az Ebay-en kell körbenézni.

Forrás: nailit

Forrás: pshiit

China Glaze

A CG nemrég bedobta Facebook oldalán, hogy a VII (igencsak kurta nevet viselő) lakkjukkal az egész évünk marsallisztikusan telhet. Az egyetlen probléma, hogy egy 2011-es színről van szó, ezért beszerezhetősége nem éppen egyszerű... Ha mégis eziránt a lakk iránt lobbannánk szerelemre, az Ebay-en megtalálhatjuk vágyunk tárgyát.

Forrás: polishedcasual

OPI

Természetesen jelenlegi márkaszerelmem, az OPI sem maradhat ki a sorból, ha Marsaláról van szó! Két csodás borszínű lakkot találtam, a sötétebb, beszédes nevet viselő Malaga Wine-t és a valamivel világosabb Lost on Lombardot. A Malaga Wine az alapkollekció részét képezi, így megtaláljátok az OPI állványokon, a Lost on Lombard pedig a San Fransisco kiadás része volt, és több magyar webshopból megrendelhető. (Update: A Malaga Wine-nak végül nem tudtam ellenállni. Az új szerzeménynek egy teljes posztot szenteltem ITT.)

Forrás: peachypolish

Forrás: beautyjunkiesunite

Zoya

A jelek szerint a Zoya már felkészült a Marsala-imádó körömlakkboszik rohamára, hiszen külön oldalra rendezte Marsala színű lakkjait. Ezek közül alább azt a hármat láthatjátok szvaccsokkal együtt (Claire, Pepper és India), amelyek fellelhetők a Nailland kínálatában is.

Forrás: peachpolish

Forrás: wackylaki

Forrás: alllacqueredup

Az alacsonyabb árfekvés

Az interneten kutakodva  két Marsala színűnek kikiáltott lakkot találtam a barátságosabb árfekvésben: ezek a L'Oreal, Haute Couture Red és a Maybelline, Dressed to Kill. A szvaccsok alapján ők ketten közeli rokonságban állnak egymással, mindkettő a Marsala egy egészen mély tónusában pompázik. Szégyenletes módon nem tudom, hogy kaphatók-e Magyarországon vagy hogy valaha kaphatók voltak-e, mindenesetre webshopokban nem találtam... Ám ha már véletlenül ott lapulnak a gyűjteményetekben, akkor most már tudjátok, hogy ezek a lakkok idén újra reneszánszukat élik! :)
Update: A Mammut Rossmannban ma láttam a Dressed to Killt, mely a 261-es szám alatt rejtőzik! Na, várjunk csak... Ott hagyok egy lakkot, és világgá kürtölöm, hol láttam? Nem jó ez így! :D 

Forrás: makeupandbeautyblog

Forrás: rialovespawlish


Színkombinációk

A nail art művelői se szomorkodjanak az egyszínű barnás bordó körmök láttán! A Pantone inspiráció gyanánt még színpárosítási lehetőségeket is kínál a Marsalához. A javasolt kombinációk közül szerintem a legérdekesebbek a narancssárgával, a zöldes színekkel és a tenger színeivel alkotott harmóniák.

Csodás színpárosítások! *.*
Forrás: Pantone


Még több körömlakk

Számtalan Marsala körömlakk-gyűjteményt találhattok az interneten, melyek ennek a posztnak az elkészüléséhez is jó alapul szolgáltak. Például a nailitmag kilenc körömlakkot ajánl Marsala után áhítózó olvasói figyelmébe, de további opciókat találhatunk a mybeautyboxreview nyolcas listáján. Ha mindez nem volna elég, az Ebay-en is megjelent egy cikk egy tízes gyűjteményről, ami további nyálcsorgatásra adhat okot. Végezetül muszáj megemlíteni psiiit posztját, amiből franciatudás hiányában egy kukkot sem értek, ám a fantasztikus fotók többet mondanak minden szónál. :)

Tehát mi a mai tanulság? Idén köröm nem maradhat Marsala nélkül! :)



Van már Marsala színű lakkotok a gyűjteményetekben? Nektek hogy tetszik ez a szín?

Legyen marsalisztikusan szép napotok:

ZsebBoszi

2 megjegyzés: