ZsebSorozat ★ Naked Chocolate paletta: A fehércsokis szerelem - Paletta Forradalom, 4. rész

, , 4 komment
Halihó!

A csokipaletták lavináját sminkországban a Too Faced indította el a Chocolate Bar palettájával, melyet időben nem sokkal követett két kistestvér az I Heart Makeuptól, a Makeup Revolution egyenesági leszármazottjától. Azóta nemcsak a Too Faced rukkolt elő ikonikussá vált palettájának félédes ("Semi-Sweet") verziójával, hanem megszületett a harmadik I Heart Makeup kistestvér is, a fehér csokiba burkolt Naked Chocolate paletta, sorozatunk legújabb részének tesztalanya. Bevallom nektek, amikor megrendeltem ezt a darabot, csak a kíváncsiság vezérelt, hogy a két korábbi csokipaletta után az I Heart Makeup még mit tud kihozni a témából. Nem számítottam nagy durranásra, de végül nagyon-nagyon pozitívan csalódtam.


Hogy mivel vett le ez a paletta a lábamról? Az az alábbiakban kiderül. ;)

Prológus

Szóval, ahogy említettem is, nem fűztem nagy reményeket ehhez a palettához. A külföldi bloggerek tesztjeit mazsolázgatva egészen csúfnak tűnt még a csokis borítás fehér színe is. Az egyetlen dolog, ami harsogó kis manóként az agyamba költözött, hogy a paletta szemhéjpúderei a MUR Facebook oldalán vadonatúj színekként lettek beharangozva, és egyszerűen tudni és látni akartam, hogy a több száz piacra dobott szemhéjpúderük után (itt meg is számoltam) ez vajon hogyan lehetséges.

Megjött a csomag. Kibontottam. Kivettem a palettát a papírdobozból. És ezen a ponton végem volt. A paletta színe élőben korántsem volt csúf, sőt! Kicsi Boszi tehát először a puszta csomagolással esett szerelembe. Aztán kinyitotta a palettát, és nemcsak a puszta színek de még a színek NEVEI (ami máskor tökéletesen hidegen hagy) is rabul ejtették a szívét... Következzen akkor a "Naked chocolate" pornó képeken. :D


Külcsíny

két barnacsokis tesóhoz képest a papírdoboz dizájnja annyiban megújult, hogy a korábbi egyszínű megoldás helyett, már itt is visszaköszön a csokikockás motívum. A palettának magának nagyon jó a fogása - nem azt mondom, hogy olyan nagy lenne a súlya, hogy nem utaznék vele szívesen, de van egy súlya, ami azt az érzetet kelti bennem, hogy minőségi a cucc, nem egy "cheap" tucatáru. Ezt az érzetet tovább erősíti a műanyag tapintása és nem utolsó sorban a csokidizájn kidolgozása. Maga az egész borítás egyben nagyon masszívnak is tűnik, így biztosra veszem, hogy ez a paletta fog még velem utazni. :)



A palettában, ahogy azt az eddigi palettateszteknél is tapasztaltuk (a Big Love-nál és az Iconic Pro 2-nél is), találunk egy teljes fedelet kitöltő tükröt és az elmaradhatatlan szivacsos aplikátort (yaaaay! :D). Ezek mellett pillanthatjuk meg a lényeget, a 16 darab natúr színben pompázó szemhéjpúdert. A paletta világosabb és sötétebb, melegebb és hűvösebb árnyalatokat egyaránt kínál, emellett pedig a fényes színek mellett matt színeket is találunk szép számmal - mindezek együttese a visszafogottól az izgalmasabbig nagyon sokféle szemsmink elkészítését teszi lehetővé. Használat közben egy matt fekete hiánya merült fel bennem, de ennek hiánya sok esetben pótolható egy okosan használt fekete szemceruzával. 


Aki követi a blogot, már tudja, hogy engem nem lehet a lábamról levenni holmi szemfesték fantázianevekkel. Bevallom, ha egy név két szónál hosszabb, arra sem veszem a fáradtságot, hogy elolvassam. Ám itt sok még az egyszavas elnevezés is, így végig futtattam rajta a szememet - és tetszett, amit olvastam. :) Szerintem a nevek kifejezetten "édesek". :D No meg kicsit az az izgatottsággal teli érzés köszönt vissza bennem olvasgatás közben, mint amikor a Too Faced Chocolate Bar palettám először kinyitottam, és először vettem alaposan szemügyre. :)

Szerintem az egyik szín sajtóhibás, megtaláljátok, melyikre gondolok? :)

Belbecs - színek és szvaccsok

Szvaccsolás közben (szokás szerint a minták alapjául némi alapozó szolgált, és az ujjammal vittem fel őket) meggyőzödtem róla, hogy ezek a szemhéjpúderek nem csak szépek, hanem bizony meglepően jók is! A színek mind jól pigmentáltak és nagyon puhák is, egyszerűen jó beléjük nyúlni.

Az első sor színei közül az első bár a bőrömön alig látszik, világos matt szín létére, kifejezetten jól teljesít és a valóságban inkább fehér, mint rózsaszín. Nem csak a szemöldökcsont és a belső szemzug megvilágosítására, de alapszínnek is tökéletes lehet. Innen, a paletta első sorából még a legutolsó, burgundi delikvenst szeretném külön megemlíteni, amiért a legnagyobb lángok gyúltak a szívemben az egész palettából. Nagyon szép! :)

Az első sor.
Ez a második sor úgy jó, ahogy van. Innen a negyedik szín a kedvencem, ami azért különleges, mert van egy duokróm beütése. A színnek alapvetően szürke az alapja, de van egy bronzos csillogása, ami az egésznek ad egy kis melegséget. (Ezzel a mondattal azt hiszem, komoly szintet léptem a színleírások terén. :D)  Az ötödik, matt csokibarna szín kissé sötétnek hat, de ha finoman bánunk vele, nagyon szépen csinosíthatjuk vele a mélyítővonalunkat.

A második sor.
Az utolsó sor színei közül nagy szerelmeket nem tudnék említeni, de ez nem jelenti azt, hogy a színek minőségével bármilyen probléma is lenne - talán a második és negyedik matt szín pigemntáltsága, ami egy hajszálnyival elmarad a többiektől. A középső matt sötétbarna a füstösebb lookok mellett egy mindennapi sminkben is jól kihasználható: nagyon természetes hatást érhetünk el vele, ha ezzel húzzuk ki a szemünket, és a vonalat finoman elsatírozzuk.

A harmadik sor.

Bevetésen

Ekkora dicshimnusz után már csak a bevetés próbája maradt hátra. Jelentem, a színekkel eddig úgy tapasztaltam, nagyon jól lehet dolgozni, a szemhéjpúderek nem hullottak a szemem alá - nem viseltem még az összeset, de szvaccsolás közben egyiknél sem vettem észre, hogy erre hajlamos volna. Ami a tartósságot illeti... Nos, igen, általában ez a szűk keresztmetszet a Makeup Revolution és I Heart Makeup palettáknál,  és sajnos ez alól ez a csodabogár sem kivétel. Én egy I Heart Makeup szemhéjbázist használok, nem éppen egy Urban Decay Primer Potiont, mindenesetre 4 óra után a színek már elkezdenek összegyűlni a ráncokba, és a smink szépsége teljesen elhalványul a munkanap végére. Vannak még UD primer tesztereim, ezért még szeretnék egy esélyt adni egy ilyen kombónak - ha említésre méltó különbséget tapasztalok, update-elek ígérem!


A fenti sminkhez mindösszesen három színt használtam a palettából. Alapnak a matt fehéres rózsaszín árnyalatot vittem fel (Smoothly) a teljes szemhéjamra. Ezután egy pufi satírozó ecset segítségével vittem fel a duokróm-jellegű szerelmem (Delight) a szemem külső harmadára. A satírozó ecsetes felvitel lehetővé teszi, hogy a színt azonnal összemossuk az alapszínünkkel, másrészt hogy finom rétegenként felvive, fokozatosan építsük fel a színt. Ebben az esetben én nem mentem el nagyon sötétbe, mivel a sminket munkába készítettem. Éppen csak azt szerettem volna, hogy egy kis füstös derengés legyen a szemem külső sarkán. :) 

Ezután a mélyítővonalam a Milky árnyalattal kínáltam meg egy másik satírozó ecset segítségével, ügyelve rá, hogy a színt felfelé satírozzam. A célegyenesben a szemöldökcsontomra egy kis Smoothly-t vittem fel, a szememet pedig egy puha fekete szemcerkával húztam ki, aminek a vonalát igyekeztem belemosni a szemsmink többi részébe egy tömött fejű ecsettel. Az alsó szempillatőre szintén a Delight és a Smoothly került a szemhéjamnak megfelelő sorrendben. Végül szempillákat göndörítettem és spiráloztam, valamint a felső vízvonalam kihúztam fekete szemceruzával.  


Összegzés

Ez a paletta számomra csupa pozitív csalódás volt. Először is a várttal ellentétben, a csomagolás tetszetős, szépen kivitelezett és praktikus is. Hasonló jókat tapasztaltam a belbeccsel kapcsolatban is: a paletta natúr színek széles spektrumát kínálja, és ez a matt színek megfelelő arányával együtt igazán jól kihasználhatóvá teszi ezt a darabot. A szemhéjpúderek jól pigmentáltak és puhák, emellett sminkelés közben a festék nem potyog a szemünk alá.

A Naked Chocolate paletta ott vérzik el egyedül, ahol legtöbb márkabeli társa: a tartósságnál. Drogériás primerrel a vele készült szemsmink a negyedik óra után hajlamos elmászni és összegyűlni a szemhéj ráncaiban - ám én még reménykedek, hogy egy highend primer ezt az időtartamot ki tudja tolni 1-2 órával. Tartósság ide vagy oda, én nagyon megszerettem ezt a palettát, az utolsó pennyt is megérte, amit ráköltöttem! :)

Ár: £7.99-ért rendeltem a Makeup Revolution webshopjából.
Magyarországon kapható: A Pink Pandáról rendelhető 3390 Ft-ért.
ZsebBoszi Index: 4/5 



Titeket is elért már a csokipaletták lavinája? :)

Legyen szép napotok:

ZsebBoszi

4 megjegyzés:

  1. Jaj, én most rendeltem meg az első Make up Revolution palettámat, az első csokis I Heart Chocolate palettát. Nagyon kíváncsi vagyok, mert az eredeti Too Faced palettát enyhén túlárazottnak érzem, és nem venném meg. Nagyon izgulok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne izgulj, jó lesz! Nekem az eredeti és a MUR dupe is megvan. A MUR persze nem olyan tartós és állagra sem olyan krémes, de ár-érték arányban mindenképp kimagasló a teljesítménye! ;)

      Törlés
  2. A posztod adta meg az utolsó lökést, hogy megrendeljem ezt a palettát is :-) Az I heart chocolate mellett :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá-hajrá, nem fogod megbánni! Kérünk róla tesztet is! ;)

      Törlés