Kihívás ★ Karácsonyi kihívás - Karácsonyi díszek

, , 26 komment
Sziasztok Lányok!

A Karácsonyi kihívás negyedik fordulójához érkeztünk, melyben ezúttal karácsonyi díszekkel díszítettük a körmeinket. :)


Ha kíváncsiak vagytok, én hogyan oldottam meg a feladatot, tartsatok velem! ;)


Prológus

Van úgy, hogy jóelőre kitervelek egy-egy manikűrt, aztán amikor a megvalósításhoz érkezem, rájövök, hogy nem is néz ki olyan jól, mint ahogy a fejemben elképzeltem. Ilyenkor először általában begörcsölök, de aztán elengedem magam, és megalkotom, ami az adott pillanatban először az eszembe jut. Általában ezek a pillanat hevében alkotott dolgok sikerülnek a legjobban. Ilyen manikűr ez a mai is. :)

Bár az előre kifundált manikűr ötlete megváltozott a folyamat végére, az inspirációs forrástól nem tágítottam: egy matt piros karácsonyfadísz, arany, csigavonalas mintákkal. Valami olyasmi lebegett lelki szemeim előtt, ami az alábbi képen is látható. Lássuk is, hogyan vittem át körmökre! :)

Forrás: ITT.


A manikűr

Szóval alapnak egy matt piros lakkot választottam, amin kétféle arany mintát kombináltam össze. Igyekeztem játszani a matt és fényes felületekkel, de ez sajnos a képeken nem mutat olyan jól, mint élőben. Egyetlen oka volt annak, hogy nem készítettem el a manikűrt a másik kezemre is: túl ünnepi volt. Lehet, hogy ideje volna egy kicsit ünnepibb hangulatba jönnöm? ...




Hogyan készült?

Alaplakkoztam (Eveline 8 in 1), majd két réteget kentem fel a matt piros lakkból (Zoya Posh). A második réteg után vártam egy bő 15 percet, hogy a nyomdázással már egészen biztos ne tegyem tönkre az alapomat. A nyomdalemezről (Born Pretty BP-L003) két mintát választottam: a gyűrűsujjamra egy olyan került, ami már önmagában karácsonyfa díszeket idéz, a többi körmömre pedig egy kacskaringós minta (nyomdalakként a Moyra 305-öt használtam). A gyűrűsujjam díszítését fedőlakkal (China Glaze Everglaze Active Top Coat) fixáltam.


Ezután a többi körmömön a matt piros festékkel egy átlós vonalat húztam, majd lefestettem a többi, vonal alá eső részt is. Hogy a díszítés kicsit látványosabb legyen, egy vékony ecset segítségével arany vonalat húztam a minta határára. Végezetül fényes fedőlakkot vittem a mintázott területre, így adva a díszítésnek még nagyobb hangsúlyt (ami a fotókon annyira sajnos nem jön át... :D).


Csak a fotó szerkesztésekor tűnt fel, hogy a lemez nem volt tiszta. Bocsiii! :D

Remélem, tetszik a mai manikűr! ^.^
Van kedvenc karácsonyfa díszetek? :)

További jó ünnepi készülődést:

ZsebBoszi

Ui.: Nézzetek meg a többiek karácsonyi díszes manikűrjeit is! Ha ti is szeretnétek a kihívás résztvevőivel együtt a karácsonyra hangolódni, még nem késő csatlakozni Timi kihívásához! :)

26 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon szép!! Pont hogy most van itt az ideje a karácsonyi maniknak:) Kedvenc karácsonyfadísz? Igen, van egy kék átlátszó üveg, fehér mintával, ami nem a legszebb díszünk, de nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :) Igen, most van itt az idejük, de ez a manikűr számomra az ünnepélyességnek már egy olyan szintjén mozog, amit én dec. 24. és 26. között tudok elképzelni a körmeimen. Az adventi időszakban szívesebben viselek valami lightosabbat. :) Biztos nagyon szép lehet az a karácsonyfadísz! ^.^

      Törlés
  2. Nagyon jó az ötlet és a kivitelezés is, nekem nagyon tetszik! (-:

    VálaszTörlés
  3. Csodaszép, a gyűrűsujjad teszik leginkább.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Pedig a gyűrűsujjamon csak egy sima nyomdázás van. :D

      Törlés
  4. Nagyon szép lett, és el tudom képzelni mennyire jó élőben a matt/fényes összhatás! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Tiszta kár, hogy a fotókon nem jön át... Örülök, hogy legalább el tudod képzelni, milyen lehetett! :):):)

      Törlés
  5. Nagyon tetszik, ez a Zoya lakk gyönyörű még mindig :) Igazán Karácsonyos, ünnepi. Hááát, lassan tényleg hangulatba kell jönni, jövő hélten már Karácsony ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ó igen, ez a Zoya lakk csodás, szeretem is nagyon. :) Végül sikerült hangulatba jönnöm, mostmár azt sajnálom, hogy ki kell jönni belőle. :'( ... :D

      Törlés
  6. Nagyon szép és kifinomult lett, igazi ünnepi manikűr :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik, tényleg visszaadja a témát. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, és örülök, hogy így gondolod! Kicsit aggódtam, hogy talán jobb lett volna, ha gömböket festek a körmömre, de örülök, hogy végül sikerült elérni a célt. :):):)

      Törlés